Zeventigplussers ontwikkelen eigen koekjesmerk

DutchDapper

Na vijftig jaar werken gingen de bakkers Eef en Maarten niet achter de geraniums zitten. De zeventigplussers ontwikkelden na hun pensionering koekjes met de smaak en kwaliteit van vroeger, genaamd Dutch & Dapper. En met succes, de koekjes liggen inmiddels in de schappen van Albert Heijn.

Na hun pensioen kregen de bakkers van hun werkgever bakkerij Van Delft in Harderwijk de mogelijkheid om te blijven werken”. Directeur Oscar de Lange: “We hielden ze graag binnen vanwege hun enorme ervaring, talent en positieve werkmentaliteit. Ze werken met plezier en veel energie, weten wat verantwoordelijkheid is en presteren gewoon”.

Eigen merklijn

De bakkers keken de afgelopen jaren kritisch naar de koekjes in de supermarkt. Eef: “Je merkt dat recepturen in de loop der jaren zijn veranderd om de productie goedkoper te maken of de koekjes langer vers te houden”. Daarom gingen de bakkers zelf aan de slag en ontwikkelden een eigen merklijn te creëren. Volgens de twee hebben hun koekjes de smaak van vroeger met de uitstraling van nu.

De koekjes zijn bereid met echte roomboter en grote stukken chocolade, caramel, fruit en noten. Maarten: “We hebben ook nieuwe smaakcombinaties gevonden, zoals framboos met kokos en melkchocolade”. De twee andere koekvarianten zijn triple chocolate, en karamel, zeezout en chocolade.

Dutch-en-Dapper-300x288 Oude talenten

De koeken werden met succes getest en hebben nu een prominente plek in de schappen bij Albert Heijn. De Lange is vanzelfsprekend ook blij met dit succes, maar niet alleen vanuit marketingoogpunt.

“Het toont ook aan dat we in Nederland veel ‘oude’ talenten thuis laten zitten, zonder gebruik te maken van een enorm potentieel aan kennis en ervaring. Er zitten heel wat doorgewinterde zeventigplussers die nog prima een aantal dagen kunnen werken en zo vaardigheden en werkmentaliteit overdragen op nieuwe generaties. Daarom pleit ik voor een flexibeler pensionering: laat iedereen net zolang doorwerken als hij of zij wil. Met plezier en natuurlijk voldoende vrije tijd en zelfstandigheid. Dat is goed voor de mensen zelf, maar óók voor het bedrijven”.

Lees ook
Het smeltgedrag van ijs

Het smeltgedrag van ijs

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens de warme zomers die we steeds vaker lijken te krijgen. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

Ongeduldige (jonge) consumenten - Veranderende koop- en eetpatronen

Ongeduldige (jonge) consumenten - Veranderende koop- en eetpatronen

We want it all and we want it now. Deze woorden van de legendarische band Queen uit 1989 zijn actueler dan ooit. Waar Queen destijds de thema’s ‘het hebben van ambities’ en ‘opkomen voor je doelen’ al centraal stelde, past de tekst nu ook bij het consumptiepatroon van de jongere generaties Y en Z, die na 1980 zijn geboren. Zij kunnen en willen diensten...

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...