Zet klanten in het zonnetje tijdens Happy Saturday

Happy Saturday_Nbov

Maandag 18 januari is het Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Ambachtelijke bakkers, banketbakkers en chocolatiers van Nederland zetten hier Happy Saturday tegenover. Zaterdag 23 januari zetten zij hun klanten extra in het zonnetje.

Met de actie bedanken de ambachtelijke bakkers hun klanten op een vrolijke manier omdat ze lokaal hun producten kopen. Bedrijven die aan deze actie meedoen, verrassen klanten bijvoorbeeld door een speciaal Happy Saturday product of goodie bag met daarin verschillende producten. Iedere ondernemer kan hieraan een eigen invulling geven.

Happy Saturday

De initiatiefnemers van Happy Saturday is een groep ambachtelijke bakkers die met de ondersteuning van Bakkerij Support in 2019 begonnen met de actie #appelrakker. De actie is uiteindelijk begin 2020 omgezet naar Happy Saturday. 

Ondersteuning NBOV

Vanaf dit jaar, 2021, ondersteunt de NBOV deze actie. “Het is een prachtige actie waaraan steeds meer ondernemers meedoen”, vertelt directeur Marie-Hélène Zengerink. “De NBOV is er voor alle ambachtelijke bakkers in Nederland en daarom helpen wij graag mee om Happy Saturday nog succesvoller te maken. Daarvoor zijn diverse communicatiemiddelen ontwikkeld die dit jaar gratis te downloaden zijn. Het is fijn om in een lastige tijd, waarin we vooral communiceren over de coronamaatregelen, bijdragen aan een vrolijk initiatief.”

Ga voor meer informatie naar de website van Happy Saturday.

Lees ook
Sociale media:  alles onder controle?

Sociale media: alles onder controle?

Uw medewerker onderhoudt al jaren uw website, webshop en Facebookpagina. Maar wat als hij ziek wordt of een andere baan vindt? Sociale en online­media zijn voor veel bakkerijen inmiddels onmisbare communicatie- en verkoopkanalen. Ga daarom eens na of u het aan ‘de achterkant’ allemaal goed geregeld hebt: op technisch, organisatorisch en juridisch vlak....

‘Leuk om te zien hoe mensen  reageren op mijn producten’

‘Leuk om te zien hoe mensen reageren op mijn producten’

In 2019 won patissier en chocolatier Sibrich Bakker de Gouden Gard. “Meedoen aan die ­wedstrijd was heel leerzaam en goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.” Corona is ­ellendig, maar heeft ook voordelen, zoals meer aandacht voor ambachtelijke en lokale producten. “Wat mij betreft hebben kwaliteit en ­duurzaamheid de toekomst.”

Nieuw jasje voor Bakkerspedia

Nieuw jasje voor Bakkerspedia

Vanaf 1 januari 2021 heb je geen account of inlogcode nodig om Bakkerspedia, de kennisbank voor de bakkerijbranche, te raadplegen. Bakkerspedia bevat vakkennis die vindbaar, leesbaar, begrijpelijk en actueel is.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...