Zes Nederlandse Kampioenen brood- en banketbakken

winnaars NK brood- en banketbakker 2016

WAGENINGEN - Op het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2016 zijn zes jonge talenten uitgeroepen tot Nederlands Kampioen. Tientallen MBO-leerlingen gingen in zes verschillende brood- en banketklassen de strijd met elkaar aan. De wedstrijd die dit jaar plaatsvond op 5 april, wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Alle kandidaten kregen op het Rijn IJssel College in Wageningen vijf uur de tijd om de producten te maken. Bij de regionale voorrondes hadden zij minimaal 70 punten behaald waarmee zij zich kwalificeerden voor dit kampioenschap.

Juryoordeel

De jury was onder de indruk van de eindresultaten. Wietse Schiere en Daan Hesseling van het BoulangerieTeam keurden de broodklassen. “De producten waren goed. Het zag er niet alleen goed uit, maar ook de smaken waren lekker en verrassend”, zo lichtte Meester Boulanger Wietse Schiere toe. Christiaan van der Vegt keurde samen met Jacques van Bragt, Hans Heiloo en Hans Hulshorst in de overige brood- en banketklassen. “De verschillen tussen wel of geen prijs halen waren klein vandaag. Jullie hebben mooie producten gemaakt. Ga zo door en doe vooral mee aan andere mooie vakwedstrijden binnen de branche zoals de Talentenprijs en de Gouden Gard", aldus Van der Vegt.

Volledige uitslag

De volledige uitslag van de wedstrijd in de uiteenlopende klassen is als volgt:

Klasse Uitvoerend broodbakker Punten

  • Derde Prijs: Roy Schepers van het Deltion College met 69 punten
  • Tweede Prijs: Leon Tuijn van het ROCVA met 72 punten
  • Eerste prijs: Joppe Buiting van het Graafschap College met 79 punten

Klasse Uitvoerend brood- en banketbakker

  • Derde Prijs: Daphne Pierik van het Graafschap College met 67 punten
  • Tweede Prijs: Derniek Vogelzang van het Deltion College met 79 punten
  • Eerste Prijs: Hanna van Oost van het Cingel College met 85 punten

Klasse Uitvoerend banketbakker

  • Derde Prijs: Bram Rotteveel van het ROCVA met 67 punten
  • Tweede Prijs: Dion Bouwmans van het Summa College met 70 punten
  • Eerste Prijs: Karl Bouwman van het Cingel College met 74 punten

Klasse Zelfstandig werkend broodbakker Punten

  • Derde Prijs: Rodney Mollema van het ROC Noorderpoort met 61 punten
  • Tweede Prijs: Ans Aben van het Cingel College met 69 punten
  • Eerste Prijs: Jeroen Timmers van het Graafschap College met 76 punten

Klasse Zelfstandig werkend banketbakker

  • Derde Prijs: Michaï Mucharowski van het Cingel College met 72 punten
  • Tweede Prijs: Lotte Dierick van het Summa College met 75 punten
  • Eerste Prijs: Thalisha v/d Meulen van het Friesland College met 76 punten

Klasse Patissier

  • Derde Prijs: Nadia Jongejan Horizon College 57
  • Tweede Prijs: Natalie Manintveld Scalda 69
  • Eerste Prijs: Damilyano Eijkemans Summa College 73

AB Mauri Award

Hanna van Oost

Aankomende wedstrijden

Op korte termijn zijn er voor de talenten in Nederland nog twee wedstrijden. Dinsdag 12 april wordt in samenwerking met het BoulangerieTeam de selectiewedstrijd voor het jeugd EK Boulangerie 2017 gehouden. Toppers op het gebied van brood die zijn geboren na 1 juli 1993 kunnen zich aanmelden via info@boulangerieteam.nl. Tot slot is er op 31 mei de jubileumwedstrijd Lekkerste School van Nederland. Hieraan doen zeven MBO- en zes VMBO-scholen mee. De deelnemers maken een showtafel met uiteenlopende producten binnen het thema ‘Olympische Zomerspelen’.

Lees ook
De ‘zoetste’ beurs ter wereld - AB Tech Expo maakt Sigep 2020 voor bakkers nog interessanter

De ‘zoetste’ beurs ter wereld - AB Tech Expo maakt Sigep 2020 voor bakkers nog interessanter

van 18 tot 22 januari 2020 opent Sigep voor de 41e keer de deuren. In het Expo Center in het Italiaanse Rimini ontdekken bezoekers toekomstige trends en nieuwe formats, al het nieuws uit de sector en de beste innovaties. Dit jaar vindt tijdens de beurs tevens AB Tech Expo plaats, de internationale beurs voor brood, banket en zoetwaren. Dat maakt de...

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Dé internationale beurs voor ondernemers in de bakkerij- en banketsector komt terug in 2020. Net als in 2018 vindt de vierdaagse Europain plaats in Parijs, dit keer in het Porte de Versailles. Verder is het evenement flink naar voren gehaald: bakkers moeten hun agenda vrij houden tussen 11 en 14 januari.

Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Dit brood kan bij ieder moment van de dag: ontbijt, lunch of diner. Het brood is licht zoet door de bosbessen. In combinatie met de BT80 en lijnzaad is het brood mooi in balans.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...