Zes Nederlandse Kampioenen brood- en banketbakken

winnaars NK brood- en banketbakker 2016

WAGENINGEN - Op het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2016 zijn zes jonge talenten uitgeroepen tot Nederlands Kampioen. Tientallen MBO-leerlingen gingen in zes verschillende brood- en banketklassen de strijd met elkaar aan. De wedstrijd die dit jaar plaatsvond op 5 april, wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Alle kandidaten kregen op het Rijn IJssel College in Wageningen vijf uur de tijd om de producten te maken. Bij de regionale voorrondes hadden zij minimaal 70 punten behaald waarmee zij zich kwalificeerden voor dit kampioenschap.

Juryoordeel

De jury was onder de indruk van de eindresultaten. Wietse Schiere en Daan Hesseling van het BoulangerieTeam keurden de broodklassen. “De producten waren goed. Het zag er niet alleen goed uit, maar ook de smaken waren lekker en verrassend”, zo lichtte Meester Boulanger Wietse Schiere toe. Christiaan van der Vegt keurde samen met Jacques van Bragt, Hans Heiloo en Hans Hulshorst in de overige brood- en banketklassen. “De verschillen tussen wel of geen prijs halen waren klein vandaag. Jullie hebben mooie producten gemaakt. Ga zo door en doe vooral mee aan andere mooie vakwedstrijden binnen de branche zoals de Talentenprijs en de Gouden Gard", aldus Van der Vegt.

Volledige uitslag

De volledige uitslag van de wedstrijd in de uiteenlopende klassen is als volgt:

Klasse Uitvoerend broodbakker Punten

  • Derde Prijs: Roy Schepers van het Deltion College met 69 punten
  • Tweede Prijs: Leon Tuijn van het ROCVA met 72 punten
  • Eerste prijs: Joppe Buiting van het Graafschap College met 79 punten

Klasse Uitvoerend brood- en banketbakker

  • Derde Prijs: Daphne Pierik van het Graafschap College met 67 punten
  • Tweede Prijs: Derniek Vogelzang van het Deltion College met 79 punten
  • Eerste Prijs: Hanna van Oost van het Cingel College met 85 punten

Klasse Uitvoerend banketbakker

  • Derde Prijs: Bram Rotteveel van het ROCVA met 67 punten
  • Tweede Prijs: Dion Bouwmans van het Summa College met 70 punten
  • Eerste Prijs: Karl Bouwman van het Cingel College met 74 punten

Klasse Zelfstandig werkend broodbakker Punten

  • Derde Prijs: Rodney Mollema van het ROC Noorderpoort met 61 punten
  • Tweede Prijs: Ans Aben van het Cingel College met 69 punten
  • Eerste Prijs: Jeroen Timmers van het Graafschap College met 76 punten

Klasse Zelfstandig werkend banketbakker

  • Derde Prijs: Michaï Mucharowski van het Cingel College met 72 punten
  • Tweede Prijs: Lotte Dierick van het Summa College met 75 punten
  • Eerste Prijs: Thalisha v/d Meulen van het Friesland College met 76 punten

Klasse Patissier

  • Derde Prijs: Nadia Jongejan Horizon College 57
  • Tweede Prijs: Natalie Manintveld Scalda 69
  • Eerste Prijs: Damilyano Eijkemans Summa College 73

AB Mauri Award

Hanna van Oost

Aankomende wedstrijden

Op korte termijn zijn er voor de talenten in Nederland nog twee wedstrijden. Dinsdag 12 april wordt in samenwerking met het BoulangerieTeam de selectiewedstrijd voor het jeugd EK Boulangerie 2017 gehouden. Toppers op het gebied van brood die zijn geboren na 1 juli 1993 kunnen zich aanmelden via info@boulangerieteam.nl. Tot slot is er op 31 mei de jubileumwedstrijd Lekkerste School van Nederland. Hieraan doen zeven MBO- en zes VMBO-scholen mee. De deelnemers maken een showtafel met uiteenlopende producten binnen het thema ‘Olympische Zomerspelen’.

Lees ook
Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Dit najaar, op 13 oktober, vindt de strijd om de Talentenprijs en de Gouden Gard plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze wedstrijden. Jong talenten kunnen zich aanmelden tot 1 juli op de website van de Gouden Gard.

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Een heerlijk zacht broodje, gevuld met een room van cassis, vooral erg lekker op zomerse dagen. Het is gemaakt van een luxe en rijk gevuld briochedeeg. Echt een smaakvolle traktatie die het zomergevoel oproept.

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...