Zeelandia presenteert Haverkoren en Gerstkoren

ZIERIKZEE - Zeelandia introduceert Haverkoren en Gerstkoren. Twee bijzondere broden gemaakt op basis van pure granen. Haver is hip en ook gerst wordt populair. Beide zijn klassieke, lekkere én gezonde granen. Met volkoren, dus rijk aan vezels, stelt Zeelandia.

Pure graancomponenten

Beide broden maakt de bakker met de nieuwe Grano-grondstoffen van Zeelandia. Gebaseerd op pure graancomponenten. Eerlijke en heerlijke broden die opvallen in het broodschap door de gesjabloneerde tekst - met decobloem - bovenop het brood, promoot de grondstofleverancier de introducties.

'Mooie aanvulling'

Haverkoren is gedecoreerd met havervlokken en Gerstkoren met sesamzaad. “Twee broodsoorten die zeker in de smaak zullen vallen bij de klant”, verwacht Zeelandia. “Een mooie aanvulling op het assortiment of als broodje van de maand.”

Promotie

Voor promotiemateriaal kunnen bakkers zich vervoegen bij de Zeelandia-verkoopadviseur of ze sturen een mail naar mcs@zeelandia.nl. Bellen kan ook: 0800 0367.

Lees ook
EU-prijzen van brood en ontbijtgranen variëren sterk

EU-prijzen van brood en ontbijtgranen variëren sterk

In 2020 lagen de prijzen van brood en ontbijtgranen in de duurste lidstaat circa 2,5 keer hoger dan die in de goedkoopste lidstaat. Dit blijkt uit onderzoek van Eurostat, het statistiekbureau van de EU.

Nederlandse broodprijs ligt onder Europees gemiddelde

Nederlandse broodprijs ligt onder Europees gemiddelde

Het Europees bureau voor de statitiek Eurostat heeft onderzoek gedaan naar de Europese brood- en graanprijzen in 2020. Hieruit blijkt dat er grote prijsverschillen zijn tussen de verschillende lidstaten. De Denen betalen het meest voor hun dagelijks brood, de Roemenen het minst. In Nederland liggen de prijzen onder het Europese gemiddelde.

Tarwe bereikt recordprijs

Tarwe bereikt recordprijs

De Europese granentermijnmarkt MATIF in Parijs bereikte in augustus voor de tweede keer in 2021 een record. De prijs van tarwe bereikte een niveau van €260 per ton. Volgens een marktanalyse van Foodbusiness.nl ligt de oorzaak in de tegenvallende graanoogst op het noordelijk halfrond.