Zeelandia koopt bakkerij-ingrediënten producent

21 november 2016

ZIERIKZEE - Zeelandia heeft bakkerij-ingrediënten producent James Fleming & Co. Ltd ( Flemings) aangekocht. Momenteel is Flemings in handen van de in Duitsland gevestigde Südzucker Group. De verkoop wordt definitief op 1 januari 2017.

Groei

Deze overname maakt deel uit van de groeistrategie van Zeelandia en is een verdere versterking van hun positie in de Europese markt voor bakkerij-ingrediënten. Flemings is een toonaangevende Britse producent van vullingen met inbegrip van mincemeat*, jam, gelei en caramels voor gebruik in industriële bakkerijen. De overname stelt Zeelandia in staat om het aanbod van bakkerij-ingrediënten in de Britse markt uit te breiden en zorgt ook voor een groei van het klantenbestand.

Groeiende vraag naar fruitproducten

Michiel de Ruiter, Koninklijke Zeelandia Groep CEO: "Fruitvullingen en jams zijn een belangrijk onderdeel van het Zeelandia portfolio. De vraag naar fruitproducten en vullingen blijft stijgen. We hebben al twee uitstekende productielocaties voor fruitproducten, één in België (Aldia) en één in Tsjechië. Met deze overname kunnen we als groep onze productiemogelijkheden voor fruit en vullingen uitbreiden. Flemings zal de derde productielocatie zijn waar Zeelandia fruitproducten produceert. "

* Mincemeat is een traditioneel kerstproduct en wordt voornamelijk verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Het is een mix van verschillende vruchten (sultanarozijnen, rozijnen, krenten, appels) kruiden, aroma's, noten (amandel, pecan), alcohol (likeuren). Het wordt gebruikt als vulling, onder andere in mincemeat (Christmas) pies.

Altijd op de hoogte blijven?