Zeelandia doet ook aan ‘Black Friday’

22 november 2018

Het uit Amerika overgewaaide fenomeen ‘Black Friday’ is weer in volle gang. Heel veel bedrijven pakken bij tijdens deze dag massaal uit met grote aanbiedingen voor hun klanten. Zeelandia wilde dit jaar niet achterblijven.

Black Friday valt op de dag na de Amerikaanse feestdag ‘Thanksgiving’. En Zeelandia geeft in het kader van deze dag van vrijdag 23 november tot en met donderdag 29 november 25 procent korting op ‘Multikom Ambacht’ en/of ‘Double Choc Cake’. Er zijn maximaal 30 balen per product te bestellen.

Ontstaan

Hoe Black Friday precies is ontstaan is volgens Zeelandia een beetje koffiedik kijken. “Er bestaan namelijk verschillende theorieën. De week voor Thanksgiving wordt traditioneel door zowel Amerikanen als Canadezen gevierd met de nodige parades. Tijdens de negentiende eeuw besloten heel wat warenhuizen hier op in te spelen door uit te pakken met grootse sponsoracties tijdens de parades. Hier gingen uiteraard de nodige reclamecampagnes mee gepaard.

Voor het ontstaan van de naam Black Friday moeten we waarschijnlijk terug gaan naar de Amerikaanse stad Philadelphia in het jaar 1965. Toen werd dook deze naam voor het eerst op als verwijzing naar de enorme drukte die er in de stad heerste op de dag na Thanksgiving.

Toen werd er aangegeven dat de dag na Thanksgiving de eerste dag was waarop winkels uit de rode cijfers en dus “in het zwart” zijn geraakt. In de Verenigde Staten worden verliezen altijd met rode inkt in een boek opgetekend terwijl winst niet in het blauw, maar in het zwart wordt geschreven.”

Altijd op de hoogte blijven?