YAM desembrood uit de winkel gehaald

24 juni 2016

DOETINCHEM - YAM glutenvrij haalt het YAM desembrood uit de winkels. Het brood is in aanraking gekomen met een desinfectiemiddel in de vorm van nevel. Dit kan voor een bittere smaak zorgen. Bovendien valt niet helemaal uit te sluiten dat je er ziek van wordt, stelt de producent. Dat meldt de NVWA. Het bedrijf geeft aan inmiddels maatregelen te hebben genomen, waardoor dit niet opnieuw kan gebeuren.

Terugsturen

Het gaat om YAM desembrood met een houdbaarheidsdatum van 16-6-2016 tot en met 21-6-2016. Dat betekent dat de THT inmiddels is verstreken. Consumenten die YAM desem met die houdbaarheidsdata nog in huis hebben, kunnen het product, de verpakking of de bon met vermelding van volledige naam en IBAN-nummer naar de fabrikant sturen: YAM glutenvrij Antwoordnummer 263 7000 VB DOETINCHEM info@yamglutenvrij.nl. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Snelheid

De producent geeft aan dat alle betreffende YAM-broden ondertussen zijn teruggehaald. De Nederlandse Coeliakie Vereniging laat weten blij te zijn met de snelheid waarmee dit is gebeurd.

Altijd op de hoogte blijven?