Woshibroodje wint ‘Worstenbroodje van de Toekomst’

17 december 2018

Er is een prijs uitgereikt voor het ‘Worstenbroodje van de Toekomst’. Dit jaar organiseerde Grand Theatre Boekhandel Breda de wedstrijd. Suzanne van der Poll sleepte de prijs binnen met haar ‘woshibroodje’.

“Met alle respect; het ‘worstenbroodje van de toekomst’ is meer dan een alternatief worstje in deeg”, zegt jurylid Ralph Geerts tegen BN DeStem. De winnares Suzanne van der Poll had een origineel idee. Haar broodje had heeft een vulling van kipgehakt, een groentemix en kruiden. “Het zijn drie laagjes deeg met vulling, die daarna worden opgerold. Daardoor wordt de smaak ook beter over het broodje verdeeld. Doorgesneden ziet het er heel leuk uit op een borrelplankje. En door het oprollen heeft het iets weg van sushi, dus heb ik het maar een ‘woshibroodje’ genoemd.”, aldus de winnares.

Kip

Van der Pol koos voor kipgehakt omdat het voor een grotere groep aantrekkelijk is. “Steeds meer mensen keren zich af van varkensvlees vanwege het welzijn van de dieren, maar ook om de stoffen die er in varkensvlees zitten.”, zegt de eigenaar van cateringbedrijf Ravanello tegen BN DeStem.

Geen vette hap

Er waren 24 inzendingen, die allemaal werden beoordeeld op smaak, duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Uiteindelijk bleven er vijf finalisten over. “Wat ons erg aansprak achter het broodje van Suzanne, is dat de filosofie van het bedrijf waar ze werkt, erin terugkomt. Dat gaat over een bepaalde verantwoordelijkheid naar je medewerkers, waardoor ze gezonder eten. En ook productiever zijn dan wanneer ze voor de lunch een ‘vette hap’ gaan halen, dan zitten ze een groot deel van de middag naar hun scherm te staren.”, aldus Geerts. Van der Poll bestuurt het bedrijfsrestaurant van het Bredase bedrijf voor mobiele platforms: CM. “Wij maken dagelijks voor zo’n 180 mensen een lunch met alleen maar verse producten. Iedere dag is het aanbod weer anders.”

Altijd op de hoogte blijven?