Woshibroodje wint ‘Worstenbroodje van de Toekomst’

worstenbroodje

Er is een prijs uitgereikt voor het ‘Worstenbroodje van de Toekomst’. Dit jaar organiseerde Grand Theatre Boekhandel Breda de wedstrijd. Suzanne van der Poll sleepte de prijs binnen met haar ‘woshibroodje’.

“Met alle respect; het ‘worstenbroodje van de toekomst’ is meer dan een alternatief worstje in deeg”, zegt jurylid Ralph Geerts tegen BN DeStem. De winnares Suzanne van der Poll had een origineel idee. Haar broodje had heeft een vulling van kipgehakt, een groentemix en kruiden. “Het zijn drie laagjes deeg met vulling, die daarna worden opgerold. Daardoor wordt de smaak ook beter over het broodje verdeeld. Doorgesneden ziet het er heel leuk uit op een borrelplankje. En door het oprollen heeft het iets weg van sushi, dus heb ik het maar een ‘woshibroodje’ genoemd.”, aldus de winnares.

Kip

Van der Pol koos voor kipgehakt omdat het voor een grotere groep aantrekkelijk is. “Steeds meer mensen keren zich af van varkensvlees vanwege het welzijn van de dieren, maar ook om de stoffen die er in varkensvlees zitten.”, zegt de eigenaar van cateringbedrijf Ravanello tegen BN DeStem.

Geen vette hap

Er waren 24 inzendingen, die allemaal werden beoordeeld op smaak, duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Uiteindelijk bleven er vijf finalisten over. “Wat ons erg aansprak achter het broodje van Suzanne, is dat de filosofie van het bedrijf waar ze werkt, erin terugkomt. Dat gaat over een bepaalde verantwoordelijkheid naar je medewerkers, waardoor ze gezonder eten. En ook productiever zijn dan wanneer ze voor de lunch een ‘vette hap’ gaan halen, dan zitten ze een groot deel van de middag naar hun scherm te staren.”, aldus Geerts. Van der Poll bestuurt het bedrijfsrestaurant van het Bredase bedrijf voor mobiele platforms: CM. “Wij maken dagelijks voor zo’n 180 mensen een lunch met alleen maar verse producten. Iedere dag is het aanbod weer anders.”

Dossiers
Lees ook
Inschrijving Brabantse Worstenbroodje bijna gesloten

Inschrijving Brabantse Worstenbroodje bijna gesloten

Bakkers en slagers hebben nog een paar dagen om zich in te schrijven voor de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje. De inschrijving sluit op 5 september. Leerlingen en thuisbakkers kunnen zich nog tot 18 januari aanmelden. Omroep Brabant organiseert deze wedstrijd dit jaar voor de 23e keer. Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Omroep...

Worstenbroodjes van Beekman verkrijgbaar bij Picnic

Worstenbroodjes van Beekman verkrijgbaar bij Picnic

De worstenbroodjes van Remco Beekman zijn verkrijgbaar bij Picnic. Hij is de eerste bakker die worstenbroodjes verkoopt via deze online supermarkt. Dat meldt Omroep Brabant. Wekelijks levert hij ongeveer 8.000 worstenbroodjes aan. Deze gaan niet alleen naar Brabant, ongeveer de helft gaat naar consumenten van 'boven de rivieren'. "Ik wil de Brabantse...

Doet u mee aan een nieuwe oliebollencompetitie?

Doet u mee aan een nieuwe oliebollencompetitie?

Foto: Stichting Ambachtelijke Bakkerij Zoals u wellicht heeft gehoord, stopt het AD met de welbekende Oliebollentest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij onderzoekt de behoefte en mogelijkheden voor een eigen opzet rondom de oliebollen. Een mooi product in de bakkerijbranche dat u veel klanten en omzet kan opleveren. Wij vernemen graag wat uw gedachten...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...