Workshops ‘Petit Pastry

1 december 2016

AMERSFOORT - Consumenten hebben een toenemende behoefte aan bewuster leven. Toch willen ze ook graag genieten van wat ze eten. Hier kan de (banket)bakker op inspelen met een gebaksassortiment op basis van pure grondstoffen. Daarom organiseren Beko Groothandel en Debic workshops waarin de (banket) bakker leert in te spelen op de laatste consumententrends. Niet alleen op het gebied van assortiment maar ook winkeluitstraling en klantcommunicatie.

Dag vullend programma

Gedurende een dag vullend programma in januari, februari of maart 2017 op één van de vijf deelnemende banketopleidingen in het land, leren zowel banketbakkers uit de praktijk als leerling banketbakkers een gebaksassortiment te ontwikkelen én te vermarkten dat inspeelt op de laatste consumententrends.

Petit Pastry

Tijdens de workshop Petit Pastry gaan de handen in het deeg. Onder leiding van Bart-Jeroen van Overveld, patisserie adviseur bij Debic en Michel Schröder, Boulangerie adviseur bij Beko Groothandel wordt een modern assortiment gebak gemaakt dat inspeelt op de laatste consumententrends. Dit alles zonder het rendement uit het oog te verliezen.

Moderne winkeluitstraling

Behalve een modern assortiment is ook de aantrekkelijkheid van de winkel van belang. Daarom staat het tweede deel van de dag in het teken van winkeluitstraling en klantcommunicatie. Marquerithe Verheul, directeur van Beko Advies, geeft inzichten in de hedendaagse consument, hun behoeften en de wijze waarop op deze behoefte ingespeeld kan worden door de ambachtelijke banketbakker in de winkel en in de communicatie richting de klant.

Toekomst bakkerij

Met het oog op de toekomst van de ambachtelijke bakkerij zijn niet alleen consumenten belangrijk, maar ook de ambachtelijke bakker van morgen. Daarom is deze workshop niet alleen voor (banket)bakkers maar ook voor studenten aan banketopleidingen. De studenten nemen samen met de (banket)bakker uit de praktijk deel aan de workshops en geven hun visie op het assortiment van de toekomst.

Aanmelden

Meer informatie verkrijgen of inschrijven kan via de Beko Groothandel website of de Beko Groothandel en FrieslandCampina rayonmanager. De kosten voor de workshop bedragen €150,- per persoon. Aanmelden kan nog tot en met 16 december.

Altijd op de hoogte blijven?