Winnaars Skills Heroes Patissier en Boulanger

Skills Heroes Patissier winnaars 2022

De winnaars van Skills Heroes Patissier. Bron: chocoladebezorgd.nl. 

Vrijdag 1 april vond de prijsuitreiking van Skills Heroes plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar werden de winnaars van Skills Boulanger en Skills Patissier bekendgemaakt.

Skills Heroes zijn belangrijke vakwedstrijden voor het mbo. In zo’n vijftig verschillende vakgebieden strijden mbo-talenten om de eerste plek. De winnaars van de Skills Heroes finales maken kans om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap WorldSkills, dat dit jaar in oktober plaatsvindt in Shanghai.  

Winnaars

De winnaar van Skills Boulanger is Daan Filius (Curio). Op de tweede en derde plaats eindigden Patricia Roelofs (ROC van Amsterdam) en Ilse van Pelt (Scalda).

Serene van Breukelen (ROC van Twente) won Skills Patissier, gevolgd door Simone Rietveld (ROC van Amsterdam) op de tweede plek en Michelle Frantzen (mboRijnland) als derde.

Wereldkampioenschap

“Wat mij betreft is dit nog maar het begin”, zegt winnares Serena van Breukelen. Ze werkt als chocolatier bij chocoladewebshop chocoladebezorgd.nl in Hoogeveen en startte eind 2021 met de opleiding Patissier aan het ROC van Twente. Tijdens de finale behaalde Serena 88 van de in totaal 100 te behalen punten. Daarom mag ze Nederland vertegenwoordigen tijdens WorldSkills. De voorbereidingen op het wereldkampioenschap beginnen deze week al en de deelnemers van Team Netherlands starten met een intensief trainingstraject om zich daarop voor te bereiden.

Bron: WorldSkills Netherlands;
Persbericht Chocoladebezorgd.nl

Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

Twee opleidingen tegelijk volgen én in de bakkerij werken: Niels de Rouw (20) doet er alles aan zodat hij samen met zus Lisa de familiezaak kan overnemen. Tot die tijd kijkt de nieuwbakken beste jonge patissier van Nederland de kunst af van de experts.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-winnaar Serena van Breukelen (21) is student Patisserie aan het ROC van Twente en werkt bij Chocoladebezorgd. Ze vertelt over Skills Heroes en deelt de recepturen voor haar gelegenheidstaart.