Winnaars Belgium Chocolate Awards 2022 bekend

Belgium Chocolate Awards

De winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2022 zijn bekend. Dit jaar bestond de Belgische vakwedstrijd tien jaar. Vanwege dit jubileum gingen studenten en professionals aan de slag met het thema Feest.

Dit jaar waren er zes categorieën in de wedstrijd: Praline Professional, Praline Studenten, Chocoladebar, Bean-To-Bar, Chocoladeconcept en Winkelinrichting. De inzendingen werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit negen professionals uit het vakgebied. De categorieën Bean-To-Bar en Winkelinrichting werden door aparte vakjury’s beoordeeld.

Top 3 Praline Professionelen

  1. Tio van Ginneken (Antwerpen) met Coco Rosé, een praline die verwijst naar rode rozen,
  2. Lynn van Dommelen (Antwerpen) met Regalo, een creatie geïnspireerd op een reis naar het Mexicaanse Yucatan
  3. Pol De Schepper (Roeselare) met Symbiolate

Top 3 Praline Studenten

  1. Chayma El Yazidi (Institut Emile Gryzon) met Venexio, een praline waarbij de presentatie doet denken aan Venetiaanse maskers
  2. Senne de Clercq (Hogeschool Gent) met Summer Passion, gebaseerd op een zomerse cocktail
  3. Lore Crispyn (Hogeschool Gent) met Chestnut and Friends, een creatie gebaseerd op de smaak van kastanjes

Top 3 Chocoladebar

  1. Tio van Ginneken (Antwerpen) met Maracuja
  2. Stijn en Bee Vanhoutte (Waregem) met Red Velvet
  3. Renzo Devleeschauwer (Anderlecht) met Strawberry Champagne

Top 3 Bean-To-Bar

  1. Maria D’Alo (Luik) met Malado 76%, van cacaobonen van Madagascar
  2. Nicolas Danaux (Arbre) met 72% Tuerê João Evengelista, van cacaobonen uit het Amazonegebied
  3. Serge Storelli (Anderlecht) met N10, van cacaobonen uit Mexico

Top 3 Chocoladeconcept

  1. Just Dip It van Twisted Things (Steendorp), een praline met dips en crunches
  2. Chocopraline Orgine van Zoetezee (Westende), een duurzame oplossing voor verpakkingsvrije chocopasta in horecazaken
  3. Rocks & Stones van Nibies (Harelbeke), unieke pralines die gaan voor vorm, esthetiek en sterke smaken

Top 3 Winkelinrichting

  1. Bombardon & Gauthier, Rijmenam
  2. Carré Noir, Luik
  3. Chocolat Champagne, Ittre en Marioca, Merelbeke
Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw in Vught voegt ter gelegenheid van pasen een chocoladekunstwerk aan het assortiment toe. Het kunstwerk L’Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven. Het is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.