Winnaar Heel Holland Bakt Nog een keer bekend

4 oktober 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: MAX/Roland J. Reinders

Gisteren vond de finale plaats van Heel Holland Bakt Nog een keer. Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden wezen Gwenn Denis, die in 2017 ook al de finale haalde, aan als winnaar van de speciale editie van het populaire tv-programma. Hij mocht De Gouden Taartschep mee naar huis nemen.

"Het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt Nog een keer was echt waanzinnig mooi om te maken", vertelt Gwenn aan Omroep MAX. "De finale opdracht was enorm spannend, want mijn nougatine bouwwerk brak thuis aan alle kanten. Wat een moment toen ik hem in de tent overeind tilde... Zo'n stress!! En wat een opluchting, want hij stond!" 

In de finale moesten Gwenn allereerst een operataart maken. Gwenns operataart werd geprezen door Robèrt vanwege de smaak en decoratie. Daarna kwam de technische opdracht: macarons. Gwenn won deze opdracht. En tot slot het spektakelstuk, een gitaar gemaakt van nougatine en soezen. Jurylid Janny prees de smaak van de nougatine. 

Tijdens Gwenns eerste deelname in seizoen 5 van Heel Holland Bakt kon al niemand om hem heen. Hij verraste de jury vaak met zijn heerlijke smaken met Franse invloeden. In de coronatijd liet hij zich omscholen tot basisschooldocent. Hij is al die tijd blijven bakken en met als resultaat de winst van Heel Holland Bakt Nog een keer.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?