Winnaar Heel Holland Bakt Nog een keer bekend

HHB Gwenn Danis wint_foto MAX/Roland J. Reinders

Foto: MAX/Roland J. Reinders

Gisteren vond de finale plaats van Heel Holland Bakt Nog een keer. Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden wezen Gwenn Denis, die in 2017 ook al de finale haalde, aan als winnaar van de speciale editie van het populaire tv-programma. Hij mocht De Gouden Taartschep mee naar huis nemen.

"Het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt Nog een keer was echt waanzinnig mooi om te maken", vertelt Gwenn aan Omroep MAX. "De finale opdracht was enorm spannend, want mijn nougatine bouwwerk brak thuis aan alle kanten. Wat een moment toen ik hem in de tent overeind tilde... Zo'n stress!! En wat een opluchting, want hij stond!" 

In de finale moesten Gwenn allereerst een operataart maken. Gwenns operataart werd geprezen door Robèrt vanwege de smaak en decoratie. Daarna kwam de technische opdracht: macarons. Gwenn won deze opdracht. En tot slot het spektakelstuk, een gitaar gemaakt van nougatine en soezen. Jurylid Janny prees de smaak van de nougatine. 

Tijdens Gwenns eerste deelname in seizoen 5 van Heel Holland Bakt kon al niemand om hem heen. Hij verraste de jury vaak met zijn heerlijke smaken met Franse invloeden. In de coronatijd liet hij zich omscholen tot basisschooldocent. Hij is al die tijd blijven bakken en met als resultaat de winst van Heel Holland Bakt Nog een keer.

 

 

Dossiers
Lees ook
Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

De 30-jarige thuisbakker Enzo uit Amsterdam is de winnaar van de finale van Heel Holland Bakt. Daarmee is hij krijgt hij de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Hij legde het af tegen mede-finalisten Zeinab en Tom.

Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Zaterdag 7 mei vindt de finale van Heel Holland Bakt plaats. Finalisten Enzo, Tom en Zeinab strijden voor de winst en moeten daarvoor in 7,5 uur een bruidsbuffet bakken. De winnaar krijgt de titel van De Beste Thuisbakker van Nederland.

Nieuwe seizoen Heel Holland Bakt start 12 maart

Nieuwe seizoen Heel Holland Bakt start 12 maart

Het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt gaat 12 maart van start. Acht weken lang gaan thuisbakkers de strijd met elkaar aan om de titel Beste Thuisbakker van 2022.