Win een reis naar úw inspiratieland!

Brood op Bakery China

ROSMALEN – In welk land zou u inspiratie willen opdoen voor uw bakkerij? Wat hoopt u in uw inspiratieland te vinden en wat zou u ermee willen doen in uw bakkerijbedrijf? Die vraag legt Bakkers in bedrijf u voor tijdens Bakkersvak 2016. Door antwoord te geven op deze vragen, kunnen bakkers een reis winnen naar het inspiratieland van hun keuze.

Inspiratiehoek

Bezoekers kunnen hun antwoorden en motivatie aangeven via een speciale voucher die op de beurs wordt rondgedeeld. Onder meer in de speciale inspiratiehoek 'Brood moet reizen' in de Expodome, de grootste beurshal van Bakkersvak. In deze hoek showt het meest- en bestgelezen vakblad van de sector bakkers welke landen de afgelopen jaren zijn bezocht door het team van Bakkers in bedrijf: via georganiseerde lezersreizen, inspiratietours of bezoeken aan beurzen. Denk daarbij aan China, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Boarding pass

Aan de hand van foto’s, recepten én speciale, buitenlandse broodsoorten die op verzoek van Bakkers in bedrijf worden gebakken door het BoulangerieTeam en in de inspiratiehoek zijn te proeven, worden bakkers geholpen de keuze voor hun inspiratieland te maken. Gastvrouwen delen de vouchers in de vorm van instapkaarten uit aan bezoekers van de inspiratiehoek. De ingevulde ‘boarding passes’ kunnen worden ingeleverd op de stand van Bakkers in bedrijf, D1009 in Expodome. Uit alle inzendingen selecteert het vakblad één bakker op basis van zijn motivatie. Die ondernemer wint een reis voor één persoon naar het inspiratieland dat hij of zij heeft gekozen.

Vakgenoten

De winnaar van de inspiratiereis gaat niet alleen op pad. Bakkers in bedrijf organiseert namelijk een reis naar het desbetreffende land, zodat ook vakgenoten mee kunnen gaan. Die kunnen zich voor de trip inschrijven. Er wordt een programma samengesteld waarbij er niet alleen inspiratie wordt opgedaan, maar er ook ruimte is voor ontspanning en een goed gesprek.

Meer informatie: stand D1009.

Bekijk hier het dossier van onze reis naar China.

Lees ook
Jong talent verdient podium en publiek

Jong talent verdient podium en publiek

Ik weet het nog goed. Mijn eigen deelname aan de Jeugdvakwedstrijden. Eerst aan het begin van het jaar zenuwachtig naar de regiowedstrijden, om daar aan het einde van de dag de verlossende woorden te horen. Regiokampioen! Dat betekende: op naar de landelijke finale. Weken vol trainingen volgden. Niets wilde ik aan het toeval overlaten.

Is glutenvrij gebak mogelijk in een bakkerij?

Is glutenvrij gebak mogelijk in een bakkerij?

Regelmatig vragen klanten naar glutenvrij gebak. Nu heb ik een nougatine slagroomgebakje waar geen bloem of andere glutenbevattende ingrediënten inzitten. Maar ik verwerk deze ingrediënten natuurlijk wel in mijn bedrijf. Kan ik zo’n gebakje als glutenvrij verkopen?

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Gebruikt u per jaar meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal? Dan moet u voor 1 april aangifte doen voor de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die u gebruikt. Niet al het materiaal dat u gebruikt, telt echter mee in de berekening.

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...