Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Gouden schieter

Het Echte Bakkersgilde maakte 19 december de genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2020 bekend. Welke bakker volgt Van der Steen, De Echte Bakker uit Made op als Beste Echte Bakker en wie wint de Gouden Schieter in de categorie 'Beste Winkelbeoordeling? Dat komen we 20 januari te weten!

Kwaliteit van zowel de producten als de winkel staan hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Door het jaar heen worden 17 producten onaangekondigd uit de winkels gehaald en beoordeeld door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Daarnaast organiseert het Gilde jaarlijks productcompetities voor paasbroden, roomboter amandelstaven, kerststollen en oliebollen. Tijdens de winkelbeoordelingen worden de kwaliteit en de uitstraling van de winkels getest.

Radboud Universiteit Nijmegen voerde zoals ieder jaar de eindrangschikking uit. Deze komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de bovengenoemde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en winkelbeoordelingen. Hierbij worden gestandaardiseerde scores berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Deze gemiddelden waren over 2019 voor kwaliteit 7,442 en voor de winkelbeoordelingen 8,643 punten. De volgende bakkersbedrijven horen bij de eerste tien beste Echte Bakkers van Nederland en zijn in de race voor de titel Beste Echte Bakker 2020:

  • August van Vilsteren, De Echte Bakker in Diever
  • Filius, De Echte Bakker in Yerseke
  • Gommans, De Echte Bakker in Sevenum
  • Joost Snijders, De Echte Bakker in Stramproy
  • Piet Haaksma, De Echte Bakker in Sneek
  • Steenbergen, De Echte Bakker in Meppel
  • Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell
  • Toet, De Echte Bakker in Apeldoorn
  • Van der Steen, De Echte Bakker in Made
  • Van Mook, De Echte Bakker in Nistelrode

De Gouden Schieter is een trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Echte Bakkers op 20 januari 2020 wordt bekend gemaakt welke Echte Bakkers de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters in ontvangst mogen nemen.

Lees ook
Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

September start campagne 'Brood, goed verhaal'

September start campagne 'Brood, goed verhaal'

In september start het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) met de campagne ‘Brood, goed verhaal’. Deze campagne is te zien via televisie, social media, online video en print.