Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Gouden schieter

Het Echte Bakkersgilde maakte 19 december de genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2020 bekend. Welke bakker volgt Van der Steen, De Echte Bakker uit Made op als Beste Echte Bakker en wie wint de Gouden Schieter in de categorie 'Beste Winkelbeoordeling? Dat komen we 20 januari te weten!

Kwaliteit van zowel de producten als de winkel staan hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Door het jaar heen worden 17 producten onaangekondigd uit de winkels gehaald en beoordeeld door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Daarnaast organiseert het Gilde jaarlijks productcompetities voor paasbroden, roomboter amandelstaven, kerststollen en oliebollen. Tijdens de winkelbeoordelingen worden de kwaliteit en de uitstraling van de winkels getest.

Radboud Universiteit Nijmegen voerde zoals ieder jaar de eindrangschikking uit. Deze komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de bovengenoemde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en winkelbeoordelingen. Hierbij worden gestandaardiseerde scores berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Deze gemiddelden waren over 2019 voor kwaliteit 7,442 en voor de winkelbeoordelingen 8,643 punten. De volgende bakkersbedrijven horen bij de eerste tien beste Echte Bakkers van Nederland en zijn in de race voor de titel Beste Echte Bakker 2020:

  • August van Vilsteren, De Echte Bakker in Diever
  • Filius, De Echte Bakker in Yerseke
  • Gommans, De Echte Bakker in Sevenum
  • Joost Snijders, De Echte Bakker in Stramproy
  • Piet Haaksma, De Echte Bakker in Sneek
  • Steenbergen, De Echte Bakker in Meppel
  • Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell
  • Toet, De Echte Bakker in Apeldoorn
  • Van der Steen, De Echte Bakker in Made
  • Van Mook, De Echte Bakker in Nistelrode

De Gouden Schieter is een trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Echte Bakkers op 20 januari 2020 wordt bekend gemaakt welke Echte Bakkers de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters in ontvangst mogen nemen.

Lees ook
Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...