Werkgevers nodigen FNV-achterban uit voor cao-overleg

logo NBOV en NVB

Naar aanleiding van de recent gehouden FNV-actie op 28 maart tijdens de algemene ledenvergadering van de NBOV heeft NBOV-voorzitter Jos den Otter mede namens de NVB een tiental FNV-leden uitgenodigd voor overleg.

Werknemerseisen

Tijdens de protestactie bood vakbondsbestuurder Leo van Beekum namens het FNV een petitie en handtekeningen aan om de werknemerseisen kracht bij te zetten. De werkgeversorganisaties achtten deze eisen buitenproportioneel en brengen een forse loonkosten-stijging met zich mee.

Eindbod

Op 20 januari 2017 hebben de beide werkgeversorganisaties in de bakkerijbranche (NVB en NBOV) een eindbod uitgebracht. Dit eindbod is afgewezen door de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen. Samengevat biedt het eindbod onder andere:

  • meer wederzijdse flexibiliteit in de werkzaamheden via een urenbank;
  • afschaffing van het inhouden van 3 vakantiedagen bij ziekte;
  • loonsverhoging van 1,5% over een periode van 18 maanden;
  • aanpassing loondoorbetaling bij ziekte in de eerste maand: 90%;
  • nadere invulling en uitvoering van het derde WW jaar.

Uitnodiging

In een reactie op het aanbieden van de petitie en de handtekeningen reageerde NBOV-voorzitter Jos den Otter met een uitnodiging om het gesprek met elkaar voort te zetten. Daarbij zijn niet alleen de vakbondsbestuurders welkom, maar ook een tiental van de aanwezige actievoerders. “Er zijn meer zaken die ons binden dan scheiden. Wij zijn allen gebaat bij een toekomstbestendige bakkerijsector”, aldus Den Otter in een reactie tijdens de protestactie. De NBOV en NVB zien een reactie op hun uitnodiging met belangstelling tegemoet.

Lees ook
Samen sterk in coronacrisis

Samen sterk in coronacrisis

De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven in deze uitzonderlijke tijd door de coronacrisis te loodsen om de 17,4 miljoen Nederlanders van brood en gebak te voorzien!

IJskoude business

IJskoude business

Hoewel ‘winter’ nog altijd beelden oproept van sneeuwpret, ruiten krabben en Elfstedentochten, wordt dat steeds meer nostalgie: veel basisschoolleerlingen hebben nog nooit natuurijs gezien. Ik vrees dan ook dat de tijd van een ijskoud Nederland ver achter ons ligt.

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Gebruikt u per jaar meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal? Dan moet u voor 1 april aangifte doen voor de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die u gebruikt. Niet al het materiaal dat u gebruikt, telt echter mee in de berekening.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...