Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Japan Coppa del Mondo della Gelateria_persbericht Sigep

Foto: IJsstaart van Japan tijdens Coppa del Mondo della Gelateria 2018

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze wedstrijd. Dit zijn: Mexico, Singapore, Maleisië, Japan, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Argentinië, Colombia en Hongarije.

Voor de eerste keer maakte een comité van de Coppa del Mondo della Gelateria de selectie bekend. Hiervoor bezochten zij de afgelopen 16 maanden verschillende wedstrijden over de hele wereld, waaronder de Asian Gelato Cup, de Longarone Eis Challenge en Sigep Gelato d'Oro. Het is voor het eerst sinds jaren dat Frankrijk en Italië tegelijkertijd deelnemen. De organisatie heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd.

De teams van de deelnemende landen bestaan uit een ijsbereider, een patissier, een chef-kok en een ijssnijder, onder leiding van een aanvoerder. Zij gaan onder andere aan de slag met ijs, een mystery box, ijstaart en een ijssculptuur. Een internationale jury van professionals beoordelen de resultaten. 

De voorzitter van de Coppa del Mondo della Gelateria Giancarlo Timballo vertelt dat het onderdeel van de gedecoreerde ijscoupe is vervangen door een bevroren dessert in glas. Verder blijven de wedstrijdonderdelen hetzelfde. Ook maakt hij bekend dat Comprital Group niet langer als sponsor verbonden is aan de wedstrijd. PreGel is de nieuwe sponsor, naast Valrhona, Electrolux en Carpigiani.

Lees ook
Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen is dit het einde van de wereld. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling aan...

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie...

Sibrich Bakker wint Gouden Gard 2019

Sibrich Bakker wint Gouden Gard 2019

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Zij maakte met haar presentatie van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury. Aan de wedstrijd deden dinsdag 8 oktober negen kandidaten mee.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...