Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Japan Coppa del Mondo della Gelateria_persbericht Sigep

Foto: IJsstaart van Japan tijdens Coppa del Mondo della Gelateria 2018

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze wedstrijd. Dit zijn: Mexico, Singapore, Maleisië, Japan, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Argentinië, Colombia en Hongarije.

Voor de eerste keer maakte een comité van de Coppa del Mondo della Gelateria de selectie bekend. Hiervoor bezochten zij de afgelopen 16 maanden verschillende wedstrijden over de hele wereld, waaronder de Asian Gelato Cup, de Longarone Eis Challenge en Sigep Gelato d'Oro. Het is voor het eerst sinds jaren dat Frankrijk en Italië tegelijkertijd deelnemen. De organisatie heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd.

De teams van de deelnemende landen bestaan uit een ijsbereider, een patissier, een chef-kok en een ijssnijder, onder leiding van een aanvoerder. Zij gaan onder andere aan de slag met ijs, een mystery box, ijstaart en een ijssculptuur. Een internationale jury van professionals beoordelen de resultaten. 

De voorzitter van de Coppa del Mondo della Gelateria Giancarlo Timballo vertelt dat het onderdeel van de gedecoreerde ijscoupe is vervangen door een bevroren dessert in glas. Verder blijven de wedstrijdonderdelen hetzelfde. Ook maakt hij bekend dat Comprital Group niet langer als sponsor verbonden is aan de wedstrijd. PreGel is de nieuwe sponsor, naast Valrhona, Electrolux en Carpigiani.

Lees ook
Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

Ieder jaar vinden in november de BakkersVakWedstrijden plaats in Drachten. Vast onderdeel van deze wedstrijden zijn de sierstukken. De organisatie heeft het thema voor 2020 bekend maakt. Dit jaar staan de sierstukken in het teken van Kerst.

Patissier Frank Haasnoot start webshop

Patissier Frank Haasnoot start webshop

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Hij werkte zo'n negen jaar in het buitenland en geeft masterclasses over de hele wereld. Nu zit hij vanwege de coronacrisis thuis. Om toch bezig te zijn heeft hij een webshop opgezet.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...