Week van de RI&E in 2021

Week van de RI&E_logo

Van 21 tot en met 25 juni is het weer tijd voor de Week van de RI&E. Ook in 2021 verbindt het Sociaal Fonds bakkersbedrijf hier een actie aan. Hiermee kunnen bakkers een goede industriële stofzuiger winnen. Een belangrijk hulpmiddel bij het schoonmaken, wat weer een belangrijk onderdeel is van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Schoonmaken en opruimen zijn belangrijke maatregelen om bepaalde risico’s, zoals struikelen en blootstelling aan meelstof, te verminderen. Schoonmaken is daarmee een maatregel die in de RI&E wordt opgenomen om gezond en veilig te kunnen werken.

De actie

Hoe is dit in uw bedrijf georganiseerd? Laat het zien!

  • Maak een filmpje of een foto van de praktijk of…
  • Stuur een kopie van werkinstructies of het plan van aanpak van de RI&E.
  • Stuur dit uiterlijk 25 juni 2021 naar info@veiligengezond.nl.

Onder de serieuze deelnemers wordt een industriële stofzuiger van Dust Solutions verloot. 

Meer informatie over de actie is te vinden op www.veiligengezond.nl/weekvanderie.

Dossiers
Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

Energie

Energie

Het thema van dit nummer is ‘ovens en energie’. En waar dat eerste een helder en duidelijk woord is voor belangrijke machines in uw bakkerij, kent het tweede woord verschillende betekenissen. Daarom gaat deze editie van Bakkers in bedrijf deels over slimme keuzes op het gebied van energie(besparing).