Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2016

vlaaikeuring

ROERMOND - Op 8 oktober start de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Een week lang staat de ambachtelijke bakker in Limburg en Zuid-Oost Brabant centraal. Tijdens deze week zijn er diverse feestelijke activiteiten.

Vlaai- en broodkeuring 

Ook dit jaar vindt weer de verkiezing van de lekkerste vlaai plaats. Dit jaar wordt de kersen- en rijstevlaai gekeurd. Nieuw is de mogelijkheid voor banketbakkers om een luxe vlaai naar keuze in te zenden. Ook krijgen bakkers de mogelijkheid om mee te doen aan de verkiezing van het beste brood. Het brood dat gekeurd wordt, is bruinbrood. De keuring vindt plaats op dinsdag 11 oktober en de prijsuitreiking op woensdag 12 oktober. Theaterhotel de Oranjerie in Roermond is net als de afgelopen jaren de locatie. Bakkers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de vlaaienkeuring, de broodkeuring of beide wedstrijden.

Exclusieve producten

Speciaal voor de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakkerij hebben Debic en Sonneveld twee producten ontwikkeld die exclusief bij deelnemers aan de week te koop zijn. Door Debic is een variant op de klassieke Limburgse vlaai ontwikkeld: een kersenvlaai met gele room en amandelspijs. Het bijzondere aan de vlaai is de dichte deksel die de vlaai een ambachtelijke uitstraling geeft.

Sonneveld: "Bakkers Mooiste zoet & Hartig zijn twee producten die onder het segment  'luxe broodsoorten' thuis horen. Deze producten zijn uiterst smaakvol, Heerlijk mals en vooral geschikt als tussendoortje bij de koffie, thee of warme chocolademelk. De producten zijn als drie plukbroodjes goed te consumeren en worden in een 1 persoons vlaaivorm gebakken. De Hartige variant kan men ook als borrelgarnituur serveren, dit product bevat buiten verschillende kruiden en specerijen ook zongedroogde tomaatjes en is afgewerkt met geraspte kaas. Kiest men meer voor het Zoete product, wat herkenbaar is aan de boterkruimels erop, zal verrast worden door een combinatie van kaneelgranules, suikernibs en verschillende Notenmelange."

Bake-off voor leerling bakkers

Bakken is populair en actueel. Het succes van tv-programma’s zoals ‘Heel Holland Bakt’ onderstreept dit. Dit jaar krijgen leerling bakkers de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. De beste leerlingen van de deelnemende scholen zullen tijdens een ware Bake-off tegen elkaar strijden om de titel ‘Grootste bakkerstalent 2016’.

Promotiepakket

Ook dit jaar is er weer geheel in stijl van de Week van de Limburgse Ambachtelijk Bakker een promotiepakket ontwikkeld voor alle deelnemende bakkers. Hierin zitten diverse communicatiematerialen zoals posters, folder voor klanten en receptkaarten met innovatieve productideeën van Sonneveld, FrieslandCampina en Bakeplus.

Aanmelden

Aanmelden kan via het contactformulier op de website www.vlaaikeuring.nl.

   
Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

De vlaaikeuring is een vast onderdeel van de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Dit jaar gaat de organisatie op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg. Voor het eerst kunnen ook thuisbakkers hieraan meedoen. Naast de keuring voor ambachtelijke bakkers wordt er ook een consumentenwedstrijd georganiseerd.

südback 2019: lekkere geuren alom

südback 2019: lekkere geuren alom

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht....

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...