De week van De Echte Oliebol

De echte oliebol

Deze week, van 13 tot en met 18 november is de week van De Echte Oliebol. Verschillende Echte Bakkers in het land bakken ’s nachts de verse oliebollen. Vrijwilligers delen deze uit aan gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem.

De Zonnebloem

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, noemt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend. “Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is de deur uit gaan niet vanzelfsprekend. Laat staan dat ze 'even’ bij de bakker een oliebol kunnen halen. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe."

De Zonnebloem is actief in vrijwel alle wijken, dorpen en steden van Nederland. Zo’n veertigduizend vrijwilligers zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Damen: “We maken het verschil in de levens van 113.000 mensen. We maken hun wereld groter door het bieden van activiteiten en aangepaste vakanties. Daarin staan ontmoetingen en persoonlijke aandacht centraal. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn.”

Echte Bakkers

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vertelt organisator Joep Gommans: “Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. De bakkers krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

De bakkers die de oliebollen ter beschikking stellen zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Ze leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.

Lees ook
Oliebollenchallenge voor het goede doel

Oliebollenchallenge voor het goede doel

Topchefs Mark Minkman en Sidney Schutte en Brouwhuis De Goede & De Stoute zijn een oliebollenchallenge gestart voor het goede doel. Ze roepen chefs op om mee te doen aan deze challenge. De winnende oliebol wordt 31 december verkocht en de opbrengst gaat naar Stichting Onky Donky, die zich inzet voor kinderen die in hun kind-zijn beperkt worden. “Wij...

Populaire berichten in het vierde kwartaal 2020

Populaire berichten in het vierde kwartaal 2020

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.

Martin Nijkamp pakt na drie jaar weer het goud bij de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers

Martin Nijkamp pakt na drie jaar weer het goud bij de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers

Al 12 jaar op rij staat Martin Nijkamp uit Holten in de top drie van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Dit jaar wederom als nummer één. Op de voet gevolgd door Steenbergen die vorig jaar derde werd en ook al 6 jaar achter elkaar een top oliebol inlevert. De verrassing van dit jaar is Verdeuzeldonk, De Echte Bakker uit Wanssum...