De week van De Echte Oliebol

13 november 2017

Deze week, van 13 tot en met 18 november is de week van De Echte Oliebol. Verschillende Echte Bakkers in het land bakken ’s nachts de verse oliebollen. Vrijwilligers delen deze uit aan gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem.

De Zonnebloem

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, noemt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend. “Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is de deur uit gaan niet vanzelfsprekend. Laat staan dat ze 'even’ bij de bakker een oliebol kunnen halen. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe."

De Zonnebloem is actief in vrijwel alle wijken, dorpen en steden van Nederland. Zo’n veertigduizend vrijwilligers zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Damen: “We maken het verschil in de levens van 113.000 mensen. We maken hun wereld groter door het bieden van activiteiten en aangepaste vakanties. Daarin staan ontmoetingen en persoonlijke aandacht centraal. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn.”

Echte Bakkers

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vertelt organisator Joep Gommans: “Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. De bakkers krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

De bakkers die de oliebollen ter beschikking stellen zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Ze leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.

Altijd op de hoogte blijven?