Foto: Koos Groenewold

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) organiseerden op 11 maart een webinar over het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Vanwege de grote belangstelling vindt dit webinar op 6 juli nogmaals plaats.

In het Warenwetbesluit Meel en brood staan de wettelijke definities voor onder andere meel, brood en het zoutgehalte van brood. Door het nieuwe Warenwetbesluit, dat sinds 1 juli 2020 van kracht is,  verandert er veel voor de bakker. De belangrijkste wijzigingen zijn de aanduidingen voor meergranenbrood, (zuur)desem, (zuur)desembrood, en de drogestof-eis voor midden- of middengroot brood. Bakkers hebben twee jaar de tijd om alles aan te passen. 

In het webinar legt Pauline Houtsma van het Nederlands Bakkerij Centrum uit wat er precies is veranderd en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Het webinar is gericht op ambachtelijke bakkers. 

Het webinar vindt plaats op 6 juli om 15.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich voor het webinar opgeven oop de website van de Nationale Bakkerijk Academie.

 

Altijd op de hoogte blijven?