Wat zijn de mogelijkheden voor Koningsdag 2020?

21 april 2020
Foto: Koos Groenewold

Koningsdag zal dit jaar anders dan normaal verlopen. Vanwege de coronacrisis zijn er geen Koningsspelen of vrijmarkten, de Koninklijke familie bezoekt geen stad en er massaal op uit trekken zit er ook niet in. Wat in elk geval wel kan is thuis genieten van oranjegebak. Koningsdag blijft een dag waarop de ambachtelijke bakker zich kan onderscheiden.

Veel bakkers zullen op Koningsdag (een deel van de dag) de deuren openen om hun oranjegebak te verkopen. Populair zijn natuurlijk de oranje tompoucen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk aan oranje soezen, kleine oranje taartjes, oranje muffins of vruchtengebakjes met mandarijn. En er zijn nog meer mogelijkheden. Ronald Timmer van Bakkerij Timmer maakt bijvoorbeeld oranjerolletjes en koningsbloemen met sinaasappelbavarois met producten van Pruvé. Bekijk de recepten op onze website!

Stichting Ambachtelijke Bakkerij adviseert bakkers om duidelijk aan hun klanten te communiceren wanneer ze open zijn. Doe dit via de eigen website, social media en in de winkel. De stichting biedt bakkers de mogelijkheid om hiervoor een speciale poster te ontwikkelen. Ook staan in de embrosa-app berichten klaar die bakkers kunnen plaatsen op de eigen sociale media.

Coronamaatregelen

De huidige coronamaatregelen zijn op 27 april nog steeds van kracht. Volg daarom het Protocol Verantwoord Winkelen. Het kan druk zijn in de winkel, dus zorg er voor dat klanten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Geef duidelijk aan hoeveel klanten er in de winkel mogen zijn en waar zij kunnen staan. Zorg ook dat buiten de winkel mensen voldoende afstand houden. 

Laat klanten online hun bestelling doorgeven en open buiten een afhaalloket, zodat klanten niet de winkel in hoeven. Reserveer eventueel tijdsblokken voor het afhalen van de bestellingen en zorg voor een looproute. Indien mogelijk bezorg dan bestellingen. Lever deze tot aan de voordeur en ga niet naar binnen.

Altijd op de hoogte blijven?