Wat voor versondernemer ben jij?

banketbakkerij Lex Verkley

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

1. Maximaal gemak
Wil je maximaal gemak gaan bieden? Zorg dan dat je klanten in je winkel makkelijk de weg vinden. Maar ook: laat jongere generaties zien hoe ze iets moeten klaarmaken en spring in op momenten als stress rondom feestdagen.

2. Bewust en gezond
Een tweede optie is 'bewust en gezond'. Wil je hiervoor gaan, biedt je klant dan informatie over voedingswaarden en vitaminen. Op de kaartjes waar nu vaak alleen product en prijs staan, kun je meer informatie kwijt.

3. Transparant
Het bovenstaande geldt eigenlijk voor de optie ‘transparant’. Daar kun je ook ‘keuzehulp’ bij aanbieden: van welke smaken houdt de klant en welke producten heb je dan voor hem of haar?

4. Inspirator
En tot slot de vierde optie. Een versondernemer kan er voor kiezen om een ‘inspirator’ te zijn. Inspireer je klanten, door je eigen passie en liefde voor het vak, om met jouw producten aan de slag te gaan.

Carin Frijters

Carin Frijters_VIP 2019_foto: Koos Groenewold

Carin Frijters is de oprichter van retailadviesbureau CF retail en auteur van de retailbijbel Prikkel de Koopknop en het praktische vervolg RetailTheater. Haar hele werkzame leven is ze al werkzaam in de retail. Ze inspireert niet alleen, maar bouwt ook samen met retailers aan onderscheidende winkelconcepten. CF retail helpt bij de (strategische) ontwikkeling of leidt met haar landelijke netwerk van specialisten het project van begin tot eind in goede banen. Daarnaast geeft ze lezingen, trainingen en een mastercourse over retail- en consumententrends en de praktische vertaling ervan naar de winkelvloer. 

Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

Brood eten, mag het weer? Jazeker!

Brood eten, mag het weer? Jazeker!

Hoe kan ik mijn klanten helpen met de juiste keuze van brood – en inspelen op alle hypes en trends van deze tijd?

südback 2019: lekkere geuren alom

südback 2019: lekkere geuren alom

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht....

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...