Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

Croissant_bakkerij van Maanen_foto Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de bakkersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?

Bakker Tammer

Twee jaar geleden verdween met Bakker Tammer de laatste bakker in Soesterberg. De Stentor blikt terug op de 98 jaar dat bakker actief was in Soesterberg en omgeving.

Stijgende energie- en grondstofprijzen

Dat bakkers last hebben van de stijgende grondstofprijzen en energiekosten is ook de reguliere media niet ontgaan. Ze constateren dat verschillende bakkers de prijzen verhogen. Zowel Omroep Flevoland als Omroep Gelderland besteden hier aandacht aan.

Ook Bakkerij de Leeuw uit Zegveld heeft last van de hoge energieprijzen. De bakker besloot daarom om minder te gaan bakken. Dat schrijft de Woerdense courant.

Bakker Joost Snijders

In De Limburger een reportage over van familiebakkerij Joost Snijders, waar inmiddels de derde generatie actief is in het bedrijf. “Tot vreugde van de grondleggers Pierre en Mien Snijders-Lenaers”, staat te lezen in het dagblad.

Beter Bijland-brood

Half december berichtte Bakkers in bedrijf over het nieuwe regionale brood Beter Bijland van Meester Boulanger Daan Hesseling, waarvoor hij samenwerkt met de boeren Jos Lamers en Jan Steverin. Het Beter Bijland-brood is geheel afkomstig van het Gelders Eiland. De Gelderlander bracht een bezoek aan de bakkerij.

Overlijden bakker Ralph Bond

Verdrietig nieuws uit Utrecht. Het AD meldt dat bakker Ralph Bond de bekende Utrechtse bakkerij-patisserie Bond en Smolders is overleden door een hersentumor. Het dagblad blikt terug op de carrière van de in Utrecht bekende bakker.

Weer terug op de markt

Bakker Mario de Graaf keert terug op de markt van Bovenkarspel. Dat meldt het Noord Hollands Dagblad. Hij verkoopt weer brood en banket uit zijn eigen bakkerskar.

Inzamelactie bakkers voor ALS

Oud bakker Jerke Braaksma uit Oentsjerk heeft ALS. Zijn opvolgers Aaldert en Hiltje Bruinsma startten daarom een actie en haalden € 2777,- op voor Stichting ALS. Dat meldt RTV NOF.

Driekoningen

Op 6 januari is het Driekoningen. Hierbij hoort de traditionele driekoningentaart, de galette des rois. In deze frangipane-verstoppen bakkers traditioneel een boon of een muntje. VRT NWS bezocht twee bakkers die besloten om het voor hun klanten iets spannender te maken. Bakker Luc van bakkerij De Weerdt in Sint-Gillis vertopte in twee taarten een gouden munt van 18 karaat.
Bakker Wim Van Der Bracht uit Ninove deed iets soortgelijks. Hij verstopte in een van de taarten een zilveren munt die de gelukkige vinder kon inruilen voor een juweel.

Dossiers
Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.