Wat verscheen er afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

31 januari 2022 Lauren Scheurwater

Ook in de andere media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de bakkersbranche. Bijvoorbeeld reportages bij bakkers, over grondstoffen en ontwikkelingen in de branche. Wat kwamen we de afgelopen week allemaal tegen?

Achterhoeks brood

Een puur Achterhoeks brood, gemaakt van meel dat in de Achterhoek is verbouwd en gemalen, dingt in Parijs mee naar de wereldtitel broodbakken. Het meel komt van rode emmer, een oude tarweras dat in Silvolde is aangeplant. De Gelderlander besteed hier uitgebreid aandacht aan.

Ketensamenwerking

Ketensamenwerking maakt bio-speltteelt tegen eerlijke prijs wordt verteld in het Biojournaal. De teelt van spelt is langzaam uit het Nederlandse landschap verdwenen. Spelt komt nu voornamelijk uit het buitenland, tegen lage prijzen. Toch kan dit gewas door de diepe beworteling voor de bodem veel opleveren.

Bakker in Kinderdijk komt terug

Wegens het niet kunnen vinden van een opvolger ging de enige bakkerswinkel in Kinderdijk dicht. Maar BN DeStem meldt dat een groep Kinderdijkers de handen ineen heeft geslagen en de bakkerij binnenkort heropent zal worden.

Bakker Van der Steen

Bakkers in bedrijf berichtte het nieuws dat Bakkerij Van der Steen uit Made door Het Echte Bakkersgilde verkozen is tot ‘Beste Echte Bakker’ in Nederland. BN DeStem bracht een bezoek aan de broers Van der Steen.

Online bestellen bij bakkerijen

In het bericht van HP/De Tijd kwam naar voren dat steeds meer consumenten hun gebak, koekjes en brood online bestellen. Deze ontwikkeling is gaande naast de groeiende populariteit van bakkerijen vanwege de coronapandemie.

Bakery Sweet Center

Het vacature-aanbod binnen de foodsector is royaal. Bakery Sweets Center ziet zij-instromers als een goede oplossing voor de invulling van de persoonsvraag. En schakelt hiervoor een kwartiermaker zij-instroom in. Zij maken op hun website bekend dat Dirk Westerhof hiervoor is aangesteld.

Bakkersgrondstof

Een deel van het brood in Nederland blijft onverkocht en wordt verwerkt tot veevoer. Bakkersgrondstof maakt van dit onverkochte brood weer deeg. Dit maakt Food Agri Business op hun website bekend.

’t Delftsch Backershuys

De delftse bakker Jaap van ’t Delftsch Backershuys verkoopt in zijn bakkerij broodjes, Pokémon en top 20 van populairste gezelschapsspelen. In de Provinciale Zeeuwse Courant doet de bakker zijn verhaal.

Bakker Dees

Jan en Jacqueline Dees vestigen hun bakkerswinkel in het monumentale gemeentehuis van Zaamslag. De Provinciale Zeeuwse Courant brengt een bezoek aan deze bakkerswinkels. 

Altijd op de hoogte blijven?