Wat lazen we in het tweede kwartaal van 2020?

29 december 2020
Foto: Unsplash

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het tweede kwartaal van 2020? De top 5 van april, mei en juni.

1. Feit of fabel: witte chocola

Dit artikel van Stichting Ambachtelijke Bakkerij gaat over de stelling Witte chocolade bevat geen cacaopoeder. Is dit een feit of een fabel?

2. Veiligheidsheld bakker Carl Siegert

In juni zette het Ministerie van SZW in het kader van de campagne 'Veilig Werken met [Gevaarlijke] Stoffen' zet  twaalf veiligheidshelden in het zonnetje. Een van die veiligheidshelden was bakker Carl Siegert uit Harmelen. “Bakken is geen risicovrij beroep – ook tijdens het opensnijden van een zak meel kun je meelstof inademen”, aldus Carl Siegert.

3. Rauw deeg

Vanwege de lockdown en het coronavirus gingen Nederlanders massaal bakken. Misschien de reden dat dit bericht uit 2017 in onze top 5 van het tweede kwartaal staat. Dit bericht gaat over de ontdekking dat de bloem in rauw koekjesdeeg je ziek kan maken.

4. Vernieuwd Warenwetbesluit: Begin op tijd

In juni schreef NBOV voor ons dit artikel over het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood dat 1 juli van kracht werd. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om alle wijzigingen door te voeren. Dat vraagt de nodige voorbereiding. Begin daarom tijdig, want niet alleen de naam van uw brood verandert, maar soms ook de samenstelling.

5. Hoe gaan bakkers om met de coronacrisis?

De coronacrisis heeft grote gevolgen, ook voor bakkers. Nieuwe richtlijnen en maatregelen volgen elkaar in rap tempo op. Wat mag (nog) wel en wat niet? In maart spraken we een aantal bakkers en vroegen hen hoe zij om gaan met de crisis.

Altijd op de hoogte blijven?