Wat betekent de avondklok voor uw werknemers?

avondklok

In de strijd tegen het coronavirus zet de overheid een nieuw wapen in. De avondklok. Vanaf dit weekend mogen mensen tussen 21:00 en 4:30 uur zonder geldige reden niet op straat zijn. Deze avondklok gaat in op 23 januari en duurt in elk geval tot 10 februari 4:30 uur.

Een van de uitzonderingen op de avondklok zijn mensen die vanwege hun werk naar buiten moeten, zoals voor woon-werkverkeer of maaltijdbezorging. Zij moeten twee formulieren op zak hebben, een Eigen verklaring avondklok en Werkgeversverklaring avondklok.

Eigen verklaring avondklok

Dit formulier moet iedereen die tussen 21:00 en 4:30 uur buiten is bij zich hebben. Dit formulier is online te downloaden en in te vullen. Elke keer als iemand vanwege zijn werk naar buiten gaat moet worden ingevuld waarom en op welk moment je buiten bent.

Werkgeversverklaring avondklok

Daarnaast moet een werknemer ook het formulier Werkgeversverklaring avondklok bij zich hebben. De verklaring moet een werkgever aan zijn werknemer geven.

Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl of neem contact op met de brancheorganisatie.

 

Dossiers
Lees ook
Houd je werknemers gezond, juist nu!

Houd je werknemers gezond, juist nu!

In de bakkerijsector mogen we gelukkig doorwerken. Om op volle kracht te kunnen draaien, is het belangrijk dat alle medewerkers gezond blijven en goed in hun vel zitten. De coronacijfers over ziekenhuis- en ic-opnamen laten bovendien zien dat een goede gezondheid een verschil maakt voor de ernst van de ziekte.

'Deel je kennis en werk meer samen'

'Deel je kennis en werk meer samen'

Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werknemer, wat tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft geleid.

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Wat ga je doen?Jouw werkzaamheden bestaan uit produceren van beschuitbrood, deze worden vervolgens afgebakken en voorzien van een laagje kaneelsuiker. Telkens weer...

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Wat ga je doen?Je zal ondersteunen bij het verkoopproces, je werkt hierbij offertes uit en je werkt nauw samen met de buitendienst. Daarnaast zorg je ook voor een...

Operator inpak omgeving Emmeloord

Operator inpak omgeving Emmeloord

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten incl. weekenden) ben je verantwoordelijk voor de inpakwerkzaamheden in deze industriële...