Waddenmolen: meelzak van 15 kilo

22 februari 2016

UITHUIZERMEEDEN - Waddenmolen ’t Hoogeland in Uithuizermeeden heeft een primeur voor de Nederlandse bakkerijsector: als eerste meelfabriek in Nederland introduceert men 15 kg zakken bloem en meel. De introductie van de zakken vindt plaats op Bakkersvak 2016.

Fysieke belasting

Normaal worden zakken meel en bloem aangeleverd met een gewicht van 25 kg. De Inspectiewijzer voor de brood- en banketbakkerij geeft aan dat te hoge fysieke belasting bij het manueel hanteren van lasten, zoals het tillen van zakken bloem en meel met een gewicht van meer dan 15 kg, kan leiden tot gezondheidsschade. Denk aan lage rug- en knieklachten en klachten aan arm, nek en schouders.

Aanscherping regels

De regels van de Arbo-wetgeving op dit vlak zijn streng en worden verder aangescherpt. Waddenmolen bekommert zich om het wel en wee van haar klanten en heeft daarom als eerste meelfabriek besloten om, naast het bestaande assortiment bloem en meel in zakken van 25 kg onder het label Ambachtsmolen, ook bloem en meel in zakken van 15 kg op de markt te brengen.

Altijd op de hoogte blijven?