Waddenmolen en Royal Steensma lanceren brood van eigen bodem

14 september 2021 Mischa Brendel Royal Steensma

De Waddenmolen en Royal Steensma brengen samen Puur Hollands op de markt: busbroden gemaakt van tarwe van Hollandse bodem. De Waddenmolen levert het meel en de bloem, Royal Steensma het desem.

De initiatiefnemers willen met Puur Hollands inspelen op de trend van voedsel van eigen bodem: lokale producten met een verhaal zijn populair. Maar, zo stelt Frank Vogelzang van de Waddenmolen, baktarwe van Hollandse bodem is kwalitatief ook sterk verbeterd, zodat het zich prima kan meten met tarwe uit Duitsland en Frankrijk: “De tijd is rijp voor Puur Hollands: consumenten vragen om lokaal, en de kwaliteit van de baktarwe is er nu naar.”

Meester Boulanger Hillebrand van Royal Steensma noemt het brood “alledaags en bijzonder tegelijk”: alledaags omdat het een busbrood is, bijzonder omdat het gemaakt is van actieve desem en tarwe uit Nederland. “De biologische desemcultuur is een échte smaakmaker en voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Daarnaast krijg je met deze desem een malse, spekkige kruim en beschikt het brood over een lekkere bite.”

 

Wit en volkoren

Puur Hollands komt in twee variaties: witbrood en volkorenbrood. Beide kunnen ook via de bollenkast geproduceerd worden. Bakkers kunnen de grondstoffen of het totaalconcept via Beko Groothandel verkrijgen.

Altijd op de hoogte blijven?