Waddenmolen en Royal Steensma lanceren brood van eigen bodem

Puur Hollands

De Waddenmolen en Royal Steensma brengen samen Puur Hollands op de markt: busbroden gemaakt van tarwe van Hollandse bodem. De Waddenmolen levert het meel en de bloem, Royal Steensma het desem.

De initiatiefnemers willen met Puur Hollands inspelen op de trend van voedsel van eigen bodem: lokale producten met een verhaal zijn populair. Maar, zo stelt Frank Vogelzang van de Waddenmolen, baktarwe van Hollandse bodem is kwalitatief ook sterk verbeterd, zodat het zich prima kan meten met tarwe uit Duitsland en Frankrijk: “De tijd is rijp voor Puur Hollands: consumenten vragen om lokaal, en de kwaliteit van de baktarwe is er nu naar.”

Meester Boulanger Hillebrand van Royal Steensma noemt het brood “alledaags en bijzonder tegelijk”: alledaags omdat het een busbrood is, bijzonder omdat het gemaakt is van actieve desem en tarwe uit Nederland. “De biologische desemcultuur is een échte smaakmaker en voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Daarnaast krijg je met deze desem een malse, spekkige kruim en beschikt het brood over een lekkere bite.”

 

Wit en volkoren

Puur Hollands komt in twee variaties: witbrood en volkorenbrood. Beide kunnen ook via de bollenkast geproduceerd worden. Bakkers kunnen de grondstoffen of het totaalconcept via Beko Groothandel verkrijgen.

Dossiers
Lees ook
Kansen voor bakkers tijdens de feestdagen

Kansen voor bakkers tijdens de feestdagen

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden. Met vandaag Sonneveld en Royal Steensma.

Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers

Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden.

Burgemeester Buma krijgt college over oranjekoek

Burgemeester Buma krijgt college over oranjekoek

De burgemeester van Leeuwarden, Sybrand van Haersma Buma, bezocht 10 september de productielocatie van Royal Steensma in deze gemeente. Tijdens zijn bezoek kreeg Buma 'college' over de Friese oranjekoek, kreeg een rondleiding door de fabriek en werd bijgepraat over de ontwikkeling van het Bakery Sweets Center.