Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

Carlo MIdiri_NPT foto recept 2-2019

De voorronde van de World Chocolate Masters vindt op 14 maart plaats bij het IJscentrum. Carlo Midiri gaat proberen om zich te kwalificeren voor de internationale finale in Parijs. Daarnaast is er ook de WCM Young Talent Competition en zijn er verschillende inspirerende demo’s.

“We zijn ontzettend blij dat organisator van WCM, Cacao Barry, kiest voor het IJscentrum als wedstrijdpodium”, staat te lezen op de website van het IJscentrum. “Twee dagen lang, tijdens de voorbereiding en het event zelf, wordt IJscentrum omgetoverd tot chocoladewalhalla.”

Chocolate Masters

Dit jaar gaat Carlo Midiri – Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team – in de voorronde aan de slag met het thema TOMORROW. Het doel is om voldoende punten te halen, zodat hij Nederland als National Chocolate Master mag vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Hier moet hij het opnemen tegen 19 finalisten van over de hele wereld. De World Chocolate Masters staan op de planning voor 28, 29 en 30 september tijdens Salon du Chocolat in Parijs.

WCM Young Talent Competition

Daarnaast vindt op 14 maart bij het IJscentrum ook de WCM Young Talent Competition plaats. De jonge patisserietalenten Door Hommes, Nick Banus, Niels Bakken en Shannon Ryan nemen het tegen elkaar op in hetzelfde thema als Midiri. Tomorrow. De video geeft een sneak peak waar ze bij Cacao Barry aan denken bij dit futuristische thema.

De kandidaten en hun creaties worden beoordeeld door een 5-koppige jury. Deze vakmensen kennen ieder hun eigen specialiteit: Jurgen Koens (The Pastry Club), Job van Berkel (Patisserie Tout), Paul Wagemaker (Chocolate Planet), Cees Bakker (docent Patisserie) en Nils Hendrikse (Soetenso). Dezelfde dag nog wordt de winnaar bekendgemaakt. De prijs: een plek in de voorronde van de volgende editie.

Demo's

Naast de wedstrijd en de voorronde organiseert Cacao Barry diverse chef sessies op het gebied van actuele onderwerpen. Op de planning staan:

  • Whole Fruit Chocolade – ontdek deze unieke chocolade 100% gemaakt van de cacaovrucht. Chef: Robin Hoedjes (Huize van Wely en Nederlands Patisserie Team)
  • Vegan en zuivelvrije chocoladecreaties – Chefs: Francisco Moreira en Dries Delanghe (Chocolate Academy Chefs)
  • Kleurrijke voorjaarsinspiratie – in patisserie, chocolaterie en bakkerij. Chef: Christa Muyldermans (Chocolate Academy Chef)

Vanwege de Covid-maatregelen is toegang alleen op uitnodiging. Volg het account van Cacao Barry voor live verslaggeving. Of volg op de socials de #TMRW en #WCM_TMRW.

 

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Lees ook
Bakkerij Toebast in Hoevelaken klaar voor volgende generatie

Bakkerij Toebast in Hoevelaken klaar voor volgende generatie

‘Hoevelaken-onwaardig’, noemen sommige klanten de nieuwe winkel van Bakkerij Toebast. “Ze vinden ons nieuwe interieur zó mooi dat het volgens hen niet meer bij het dorp past”, lacht eigenaar Dennis Toebast. “Maar binnen is het gezellig en warm. Dus onze winkel past perfect bij Hoevelaken. En bij ons. Deze ingrijpende verbouwing maakt ons klaar voor...

IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

Het IJscentrum komt ook in 2022 met nieuwe trainingen. Op 16 februari geeft Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander de dagtraining Macaron de Paris.  Macarons zijn gekleurde luchtig koekjes aan elkaar geplakt met een vulling van bijvoorbeeld fruit of chocolade. De macaron biedt ook voor ijsbereiders veel mogelijkheden. Denk...

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Ze kunnen hun lol niet op, de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mogen nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”