Voorlichtingsbureau Brood kritisch over artikel Gezondgids

22 juni 2011

De Consumentenbond heeft in zijn tijdschrift ‘Gezondgids’ in een rubriek ‘Wat zit erin?’ aandacht besteed aan de ingrediënten in brood. Het Voorlichtingsbureau Brood is het niet eens met de strekking van het verhaal.

In een eerder stadium heeft Voorlichtingsbureau Brood geprobeerd de feitelijke onjuistheden te corrigeren. De Consumentenbond heeft een aantal van de inhoudelijke opmerkingen meegenomen, maar toch zijn er feitelijke onjuistheden in het artikel blijven staan. De informatie is wat Voorlichtingsbureau Brood betreft niet volledig en eenzijdig belicht. Dit betreurt Voorlichtingsbureau Brood ten zeerste.

De boodschap van het artikel is:

Meel, water en gist zijn de enige ingrediënten nodig voor een goed brooddeeg. De meeste bakkers voegen zonder dat de consument dit weet toch nog allerlei andere stoffen toe waaronder zout, vet, emulgatoren (met E-nummers van dierlijke herkomst), enzymen (afkomstig van genetisch gemodificeerde organismen) en moutextract.

Voorlichtingsbureau Brood heeft een informatieblad met Q&A’s gemaakt om u en uw personeel te ondersteunen bij het beantwoorden van mogelijke vragen van klanten naar aanleiding van de uitspraken in het artikel. Indien u hier interesse in heeft en/of vragen heeft, kunt u contact opnemen via 0317 - 47 12 22 of brood@nbc.nl.

Altijd op de hoogte blijven?