Voorbeeld registratieformulier gasten IJssalon

11 augustus 2020

Vanaf 10 augustus moeten horecaondernemers alle gasten vragen om zich te registreren. Dit geldt ook voor ijssalons met zitgelegenheid. Hoe moet zo'n registratieformulier eruit zien? De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum helpt ijssalons hierbij en deelt een registratieformulier.

Vanwege een toename van het aantal besmettingen scherpte de regering de regels voor de horeca weer aan. Horecaondernemers moeten iedere gast die plaatsneemt vragen of hij/zij zich wil registreren voor een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Gasten mogen weigeren.

"Omdat er veel verwarring is over de inhoud van een registratieformulier, hebben we een voorbeeld formulier gemaakt", meldt het de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op de website. "Dit formulier kun je als ondernemer gebruiken als basis. Download hier een bewerkbaar bestand van het registratieformulier."

De gegevens die voor de GGD nodig zijn om te gebruiken in het geval van een besmetting, zijn:

  • Datum
  • Tijdstip
  • Naam
  • Telefoonnummer

De wettelijke bewaartermijn van deze gegevens is 1 maand.

"Op ons voorbeeld registratieformulier kun je allerlei aanpassingen maken. Vervang het logo van Ambachtelijk IJscentrum voor jouw logo, bedenk een andere koptekst of voeg een leuke spreuk toe. Die creativiteit laten we graag aan de ondernemer", aldus de vereniging.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?