Volkoren graanproducten prominent in Schijf van Vijf

1 april 2016

DEN HAAG - Het Voedingscentrum heeft de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. Daarin hebben volkoren graanproducten een nog prominentere plek gekregen. De nieuwe Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat de essentie van gezond eten laat zien.

Makkelijke manier

Volgens het Voedingscentrum is het eten van volkorenbrood en andere volkorenproducten een makkelijke manier om elke dag vezels, ijzer, jodium en B-vitamines binnen te krijgen. Ook geeft het Voedingscentrum aan dat je met drie volkoren boterhammen per dag het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint.

Online tool

De aanbeveling van het aantal sneetjes brood verschilt per persoon. Het Voedingscentrum heeft hiervoor een duidelijke online tool ontwikkeld waarbij de consument voedingsadvies op maat krijgt op basis van geslacht en leeftijd.

Kansen voor  bakker

De nieuwe Schijf van Vijf biedt volop kansen voor de bakker. Naast volkorenbrood, maken ook bruinbrood, volkoren krentenbrood en volkoren mueslibrood onderdeel uit van de Schijf van Vijf.

Altijd op de hoogte blijven?