Volkoren graanproducten prominent in Schijf van Vijf

DEN HAAG - Het Voedingscentrum heeft de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. Daarin hebben volkoren graanproducten een nog prominentere plek gekregen. De nieuwe Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat de essentie van gezond eten laat zien.

Makkelijke manier

Volgens het Voedingscentrum is het eten van volkorenbrood en andere volkorenproducten een makkelijke manier om elke dag vezels, ijzer, jodium en B-vitamines binnen te krijgen. Ook geeft het Voedingscentrum aan dat je met drie volkoren boterhammen per dag het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint.

Online tool

De aanbeveling van het aantal sneetjes brood verschilt per persoon. Het Voedingscentrum heeft hiervoor een duidelijke online tool ontwikkeld waarbij de consument voedingsadvies op maat krijgt op basis van geslacht en leeftijd.

Kansen voor  bakker

De nieuwe Schijf van Vijf biedt volop kansen voor de bakker. Naast volkorenbrood, maken ook bruinbrood, volkoren krentenbrood en volkoren mueslibrood onderdeel uit van de Schijf van Vijf.

Lees ook
Werken aan de cao

Werken aan de cao

Een van de belangrijkste taken van de NBOV is het afsluiten van de cao. Samen met NVB, FNV en CNV maken we hierover afspraken. Als de vier sociale partners het met elkaar eens zijn en ook het ministerie geeft akkoord, dan wordt de cao algemeen verbindend verklaard (avv).

Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking: vijf vragen

Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking: vijf vragen

Op donderdag 11 februari zetten vijf partijen uit de Nederlandse bakkerijsector hun handtekening onder een nieuw document: het Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking. Het is het concrete resultaat van een jarenlange aanloop naar meer samenwerking binnen de branche. Maar hoe concreet wordt de output?

Broodvolume daalde in 2020

Broodvolume daalde in 2020

In 2020 daalde het totale broodvolume. Hoewel de thuisconsumptie toenam, daalde de out-of-home consumptie door het sluiten van de horeca vanwege de coronapandemie. Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum op de website.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...