Volg de strijd om de Gouden Gard digitaal

7 oktober 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Winnaar van de Gouden Gard 2019 Sybrich Bakker (foto: Gouden Gard)

De Gouden Gard gaat dit jaar door. Op 12 oktober gaan jonge patissiers weer de strijd met elkaar aan om deze prijs. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal gasten aanwezig en is de hele wedstrijd te volgen via een livestream

Er doen zes kandidate mee aan de strijd om de Gouden Gard. Zij krijgen zes uur tijd om de volgende onderdelen te maken: een showstuk bestaande uit eetbare onderdelen, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en acht gebakjes. De jury beoordeelt deze producenten op onder andere gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie. Degene met de meeste punten wint de wedstrijd.

Talentenprijs

Naast de Gouden Gard is er ook de Talentenprijs voor Patisserie en – dit jaar voor de eerste keer – Boulangerie. De dertien deelnamers aan de Talentenprijs Patisserie leveren twee gelijke desserttaarten in. Aan de Boulangerie wedstrijd doen zes kandidaten mee. Zij maken twee gelijke desembroden, tien stuks gevuld getoerd gerezen en tien stuks gevlochten brioche. Beide wedstrijdonderdelen hebben het verplichte thema Steampunk. 

Andere prijzen

Tot slot zijn er ook nog de Social Media-prijs en de Consumentenprijs. De Social Media-prijs gaat naar de maker van het showstuk dat de meeste stemmen op social media krijgt. Bakkers in bedrijf reikt de Consumentenprijs uit.  

De Gouden Gard vindt plaats op 12 oktober in het Miele Experience Center in Vianen. Meer informatie is te vinden op de website van de Gouden Gard.

 

Altijd op de hoogte blijven?