Volg de strijd om de Gouden Gard digitaal

Gouden Gard 2019

Winnaar van de Gouden Gard 2019 Sybrich Bakker (foto: Gouden Gard)

De Gouden Gard gaat dit jaar door. Op 12 oktober gaan jonge patissiers weer de strijd met elkaar aan om deze prijs. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal gasten aanwezig en is de hele wedstrijd te volgen via een livestream

Er doen zes kandidate mee aan de strijd om de Gouden Gard. Zij krijgen zes uur tijd om de volgende onderdelen te maken: een showstuk bestaande uit eetbare onderdelen, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en acht gebakjes. De jury beoordeelt deze producenten op onder andere gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie. Degene met de meeste punten wint de wedstrijd.

Talentenprijs

Naast de Gouden Gard is er ook de Talentenprijs voor Patisserie en – dit jaar voor de eerste keer – Boulangerie. De dertien deelnamers aan de Talentenprijs Patisserie leveren twee gelijke desserttaarten in. Aan de Boulangerie wedstrijd doen zes kandidaten mee. Zij maken twee gelijke desembroden, tien stuks gevuld getoerd gerezen en tien stuks gevlochten brioche. Beide wedstrijdonderdelen hebben het verplichte thema Steampunk. 

Andere prijzen

Tot slot zijn er ook nog de Social Media-prijs en de Consumentenprijs. De Social Media-prijs gaat naar de maker van het showstuk dat de meeste stemmen op social media krijgt. Bakkers in bedrijf reikt de Consumentenprijs uit.  

De Gouden Gard vindt plaats op 12 oktober in het Miele Experience Center in Vianen. Meer informatie is te vinden op de website van de Gouden Gard.

 

Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en Talent van het jaar bekend.

Gouden Gard 2022 voor Jiska Lobbert

Gouden Gard 2022 voor Jiska Lobbert

Jiska Lobbert wint de Gouden Gard 2022, de vakwedstrijd voor jonge patissiers. Met haar showtafel in het thema India, een spectaculaire olifant als showstuk, won ze de meeste punten van de vakjury én de meeste stemmen van het publiek op social media.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief