Meerdere voedselbanken sluiten vanwege coronacrisis

voedselbank

De voedselvoorziening voor de armste Nederlanders die afhankelijk zijn van voedselbanken, kan in de problemen komen. Steeds meer voedselbanken zijn door de maatregelen rondom het coronavirus genoodzaakt dicht te gaan, schrijft de Vereniging voor Nederlandse Voedselbanken in een brief aan de Tweede Kamer.

De 170 voedselbanken in Nederland geven elke week via 515 Uitgiftepunten voedsel aan 88.000 mensen, waarvan 33.000 kinderen jonger dan 18 jaar. Daarvoor maken de voedselbanken gebruik van vrijwilliger. Een groot deel daarvan bestaat uit ouderen die tot de risicogroep van het virus behoren. Meerdere voedselbanken en distributiecentra hebben de deuren al gesloten, vooral door het ontbreken van sleutelpersonen in de operatie (bedrijfsleiders etc.).

De consequentie van sluiting is dat de klanten van deze voedselbanken de komende periode geen eten zullen hebben. De voedselbanken vragen de Tweede Kamer om noodmaatregelen te nemen, bijvoorbeeld door waardebonnen uit te delen die hulpbehoevenden in de supermarkt kunnen gebruiken. Volgens de voedselbanken is 9 miljoen euro nodig om 13 weken te kunnen overbruggen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?

Het verhaal achter grondstoffen

Het verhaal achter grondstoffen

Welke trends tekenen zich af in de grondstoffensector en hoe spelen leveranciers daarop in? Hoe gaan ze om met het vernieuwde Warenwetbesluit en wat betekent corona voor hen? Bakkers in bedrijf vroeg het aan vijf leveranciers van bakkerijgrondstoffen: Bakels, Yme Kuiper, Royal Steensma, Royal Koopmans en Sonneveld. “Voedsel is veiliger dan ooit, maar...