Meerdere voedselbanken sluiten vanwege coronacrisis

voedselbank

De voedselvoorziening voor de armste Nederlanders die afhankelijk zijn van voedselbanken, kan in de problemen komen. Steeds meer voedselbanken zijn door de maatregelen rondom het coronavirus genoodzaakt dicht te gaan, schrijft de Vereniging voor Nederlandse Voedselbanken in een brief aan de Tweede Kamer.

De 170 voedselbanken in Nederland geven elke week via 515 Uitgiftepunten voedsel aan 88.000 mensen, waarvan 33.000 kinderen jonger dan 18 jaar. Daarvoor maken de voedselbanken gebruik van vrijwilliger. Een groot deel daarvan bestaat uit ouderen die tot de risicogroep van het virus behoren. Meerdere voedselbanken en distributiecentra hebben de deuren al gesloten, vooral door het ontbreken van sleutelpersonen in de operatie (bedrijfsleiders etc.).

De consequentie van sluiting is dat de klanten van deze voedselbanken de komende periode geen eten zullen hebben. De voedselbanken vragen de Tweede Kamer om noodmaatregelen te nemen, bijvoorbeeld door waardebonnen uit te delen die hulpbehoevenden in de supermarkt kunnen gebruiken. Volgens de voedselbanken is 9 miljoen euro nodig om 13 weken te kunnen overbruggen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Vandaag, 25 februari, gaan de eerder aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen in. Wat betekent dit in de winkel van de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.