Voedsel van morgen

voedsel van morgen_screenshot

Foto: screenshot video Voedsel van morgen in De Studio

Wat eten we in 2050? En waar komt dit voedsel vandaan en hoe wordt het gemaakt? Op deze vragen probeert de tentoonstelling Voedsel van Morgen antwoord te geven. NEMO Science Museum organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met Next Nature Network.

De tentoonstelling is opgezet in aan de hand van drie scenario's: plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel. Bezoekers krijgen onder andere een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Curator Chloé Rutzerveld vertelt dat bij eerdere tentoonstellingen over dit onderwerp het accent op de wetenschap of op het kunstzinnig danwel designconcept. Deze tentoonstelling is een combinatie, vertelt Chloé. Ze geeft als voorbeeld kweekvlees. De tentoonstelling gaat niet alleen over de wetenschap: hoe werkt kweekvlees, hoe maak je het? Maar het neemt de bezoeker ook mee in het ontwerp. "Stel je voor" zegt Chloé. "Er komt kweekvlees. Op wat voor manier gaan we dan dan integreren in de maatschappij. Gaan we bijvoorbeeld gebreid vlees eten?"

Aan de tentoonstelling werken zowel ontwerpers, ondernemers als wetenschappers mee. Het is ook mogelijk om verschillende workshops te volgen zoals De insecten smaaktest, Test je neus en Maak je recept van de toekomst.

Voedsel van morgen is tot en met 6 oktober 2019 te bezichtigen in De Studio op Marineterrein Amsterdam. 

Dossiers
Lees ook
Tentoonstelling De Kunst van Brood

Tentoonstelling De Kunst van Brood

In Het Sieraad in Amsterdam is van 9 tot en met 12 mei de tentoonstelling ‘De Kunst van brood’ te zien.

Openluchtmuseum opent tentoonstelling Gruwelijk lekker

Openluchtmuseum opent tentoonstelling Gruwelijk lekker

Het weekend van 30 en 31 maart opende in het Nederlands Openluchtmuseum de tentoonstelling Gruwelijk lekker. De tentoonstelling laat zien hoe het verleden onze huidige opvattingen over eten en eetgewoonten heeft gevormd.

Feast for the Eyes toont geschiedenis voedselfotografie

Feast for the Eyes toont geschiedenis voedselfotografie

In het FOAM museum in Amsterdam loopt vanaf 21 december een nieuwe tentoonstelling. De tentoonstelling gaat over voedselfotografie en heet ‘Feast for the Eyes’. Bij Feast for the Eyes gaat het niet zomaar om voedselfotografie. De tentoonstelling laat de geschiedenis van de voedselfotografie zien. Op gebied van kunst, maar ook op gebied van commerciële...

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...