Vlaamse bakkers vragen overheid om hulp wegens hoge gasprijzen

24 augustus 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Foto: Oscar van der Wijk

De federatie Bakkers Vlaanderen roept de Belgische overheid op om ambachtelijke bakkers te steunen. Steeds meer Vlaamse bakkers komen in de problemen door hoge gasprijzen, meldt de bakkersbond.

Vanwege de oorlog in Oekraïne lopen de gasprijzen hoog op. Ongeveer 80 procent van de bakkers werkt met gasovens. Een groot deel van de Vlaamse bakkers geeft aan dat de kosten voor hun gasovens zo hoog worden dat ze de gasfactuur nog amper kunnen betalen. Bakker Manuel Foubert uit Zele vertelt aan VRT dat zijn voorschotfacturen van 400 euro naar 2000 euro per maand zijn gestegen.

Een oplossing voor het dekken van de kosten is het verhogen van de broodprijzen. Niet alle bakkers ziet zo’n prijsverhoging zitten, omdat klanten vaak niet bereid zijn om drie euro voor een brood te betalen. “We vrezen dat klanten dan wegblijven”, zegt een medewerker van Bakkerij Foubert in het nieuwsitem van VRT.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?