Vitrine Koevering maakt van gebakjes kunstwerken

VUGHT — "Wat een fantastische display van taarten, gebak en  worstenbroodjes", zei de overdonderde verslaggever van NPO Radio 1 toen hij onlangs op zijn zoektocht naar de bakkerij van de toekomst patisserie De Rouw in Vught binnenstapte. Bij Koevering Koeling heeft een intensief voortraject plaatsgevonden om deze fenomenale uitstraling te creëren. "Het is alsof je een museum binnenstapt", bracht de verslaggever uit tijdens zijn bezoek. De gebakjes die onder glazen panelen op een chique zwarte ondergrond staan uitgestald kunnen door hun pracht inderdaad stuk voor stuk met museumstukken worden vergeleken.

Nauwe samenwerking met Redie Interieurs

"Achter de schermen is hard gewerkt om dat mogelijk te maken", zegt Operations Manager bij Koevering Koeling Rehza Kerkhofs. Door de nauwe samenwerking met zusterbedrijf Redie Interieurs kon Koevering de koeling perfect verwerken in de etalagemeubels.

  • Onzichtbare koeling
  • Nergens is aan te zien dat de delicatessen in de vitrines ook nog worden gekoeld. "Het mooie is dat we iedere winkel van de voor- tot achterdeur van geïntegreerde en beproefde koeltechniek kunnen voorzien, dat kunnen anderen niet omdat zij niet zo nauw samenwerken met een interieurbouwer als wij", legt Kerkhofs uit. "Arthur en Doris de Rouw wilden zeker weten dat hun lekkernijen op hun best bleven. Hun gebak blijft sowieso niet langer dan vier uur in de vitrines, maar voor de veiligheid wilden zij zeker weten dat het gebak zes uur lang kan worden uitgestald in de etalage."
  • Praktijktest voor enorme high-end patissiers
  • Natuurlijk valt dit te berekenen, maar Arthur en Doris de Rouw wilden volledige zekerheid en dus werd een test gedaan met een soortgelijke meubel bij Koevering Koeling. "Het gebeurt bijna nooit dat patissiers zo ver gaan, maar zij zijn dan ook enorme high-end patissiers en dan geldt: eerst zien, dan geloven",  zegt Kerkhofs. "Dan maken wij dat natuurlijk mogelijk."
  • Missie geslaagd

Het koppel leverde 50 gebakjes die in de proefopstelling werden opgeslagen. "Twintig uur later was alles nog steeds kakelvers", blikt Kerkhofs tevreden terug.

Lees ook
Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

‘Cool’ energie besparen

‘Cool’ energie besparen

Producten koelen verbruikt aardig wat energie. Zeker met de huidige energieprijzen loont het dus om te bekijken of je daarop kunt besparen. Zorg er echter wel voor dat je aan de warenwettelijke eisen blijft voldoen.

Overdag bakken voor beleving en versheid

Overdag bakken voor beleving en versheid

Eric en dochter Jenthe van Thillo zijn overgegaan op een ander werkproces, waarbij meer brood overdag wordt gebakken. “Dat komt niet alleen de smaak van het brood ten goede, maar zorgt ook voor beleving in de winkel.”