Virtuele iba krijgt vervolg in oktober

iba 2018 abosman

Van 15 t/m 17 maart vond de virtuele iba.CONNECTING EXPERTS plaats. Met 6.031 deelnemers uit 131 landen en bijna twaalfduizend aanmeldingen voor de lezingen, online colleges en presentaties over innovaties noemt de organisatie de virtuele beurs een succes.

Iba, de internationale vakbeurs voor de bakkerij, zoetwaren en snacks, vindt iedere drie jaar plaats in München. Met iba.CONNECTING EXPERTS heeft de beurs zijn portfolio nu uitgebreid met een virtueel formaat. Met deze eerst virtuele beurs wilde de organisatie inspelen op de vraag hoe de wereldwijde bakkerij-industrie verloren omzet kan goedmaken en nieuwe kansen kan ontdekken in tijden van COVID-19.

Goede cijfers
Naast de netwerkmogelijkheden was het grote aantal internationale deelnemers vooral geïnteresseerd in het ondersteunende programma van iba.CONNECTING EXPERTS. In totaal zijn er 11.860 aanmeldingen geregistreerd voor de online colleges, gehouden door gerenommeerde experts. In totaal bood  het virtuele evenement in de online colleges 3.480 minuten aan kennisoverdracht en innovatie-uitwisseling. Behalve het platform waren de social-mediakanalen populair: het cumulatieve bereik, exclusief gerelateerd aan de exposanten van iba.CONNECTING EXPERTS, bedroeg circa 1,1 miljoen volgers laat de organisatie weten.De onderwerpen automatisering, bakproductietrends, hygiëne en reiniging, verpakking, duurzaamheid en de invloed van de crisis op de bakindustrie van morgen konden rekenen op veel belangstelling.

Verbinden
Lezingen over ‘Trends in bakproductie: onderzoek naar de Amerikaanse markt’, ‘Bakkerijproducten in rustieke stijl - van trend tot industriële productie’ en ‘De bakkerijhandel en Corona: crisis, klanten en concepten’ werden goed bezocht.

Via live chats, videogesprekken en de mogelijkheid om na lezingen direct vragen te stellen, kon er rechtstreeks gecommuniceerd worden met en tussen deelnemers, exposanten en bezoekers. Hiermee heeft iba extra ingezet op ‘Connect’, verbinding als een van de belangrijkste pijlers van het virtuele event.

Virtueel vervolg
In 2020 zijn talloze essentiële branche-evenementen geannuleerd. Met iba.CONNECTING EXPERTS wilde de beurs de kloof dichten die ontstond in de aanloop naar de fysieke iba, die in oktober 2021 in München zou plaatsvinden. Vanwege alle onzekerheden in deze tijd is de beurs uitgesteld naar 2023. De beursorganisatoren en de Duitse Bakkersbond willen de industrie in 2021 daarom voor een tweede keer virtueel samenbrengen, dit keer op de gebruikelijke iba-datum in oktober.

Cathleen Kabashi, hoofd van iba, over de aanpak: “De iba-datum is een vaste waarde in de kalender van de branche en we zijn erg verdrietig dat we dit najaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten. Maar er zijn kansen in elke crisis. We zijn verheugd dat we nu al een beproefd concept hebben, dankzij onze ervaring met het onlangs succesvol uitgevoerde virtuele netwerk- en kennisevent iba.Connecting Experts. Hierdoor kan de branche op de gebruikelijke tijd weer netwerken, zelfs in dit ongebruikelijke jaar. Ondanks alle digitale mogelijkheden kijken we nu al uit naar een face-to-face hereniging met de hele iba-familie op de iba 2023!”

Er kan al worden ingeschreven voor de tweede editie van het virtuele netwerk- en kennisevent iba.CONNECTING EXPERTS, dat zal plaatsvinden van 25 t/m 28 oktober 2021.

De eerstvolgende iba in München vindt plaats van 22 t/m 26 oktober 2023.

De iba organisatie is tevreden, maar als redactie merkten we dat we het bij een online beurs toch lastig vinden om goed aan informatie te komen. Hoe zit dat bij jullie? Iemand iba online bezocht? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Lees ook
Gelderse bakkers zoeken naar oplossingen voor broodverspilling

Gelderse bakkers zoeken naar oplossingen voor broodverspilling

Gelderse bakkers en supermarktondernemers gaan op zoek naar oplossingen om broodverspilling te voorkomen. De ideeën worden meteen getest op de werkvloer. Het project is gestart door Stichting Samen tegen Voedselverspilling en provincie Gelderland.

Operazanger opent bakkerij

Operazanger opent bakkerij

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Zaterdag 31 juli is de deadline voor de btw-aangifte over tweede kwartaal. Alle ondernemers moeten aangifte doen. "Of je nu net een onderneming bent gestart, het afgelopen kwartaal geen omzet draaide of uitstel van belastingbetaling hebt. Doe altijd btw-aangifte." Om hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.