Vipam wordt IRCA distribiteur voor Nederlandse ambachtsmarkt

Vipam IRCA

Het Italiaanse bedrijf IRCA is een samenwerking aangegaan met Vipam International BV. Vipam gaat zorgen voor de verkoop en distributie van diverse chocoladevarianten, crèmes en coatings van IRCA aan de Nederlandse ambachtsmarkt. Zo krijgt elke Nederlandse (banket) bakker toegang tot deze unieke producten met Italiaanse heritage.

“In Italië gebruikt iedere (banket) bakker dagelijks een of meerdere producten van Irca. Het is een zeer gerenommeerd en gewaardeerd bedrijf”, aldus Gerben van Boeijen, verkoop verantwoordelijke voor Noord & Oost Europa bij IRCA. “Door de samenwerking met Vipam kunnen we nu ook elke Nederlandse (banket) bakker onze producten aanbieden. Dit zijn unieke producten zoals Nougaty Gianduia, Nocciolata, Pralin Delicrisp en Reno chocolade. Zo willen we de Nederlandse (banket) bakker in staat stellen om zijn of haar creaties in smaak en structuur verder te verbeteren én om efficiënter te kunnen produceren. Wij zijn ervan overtuigd dat het de bakkers meer omzet en winst gaat opleveren.”

Meer over IRCA

IRCA is een Italiaans bedrijf, gespecialiseerd in chocolade, patisserie-, ijs- en bakkerijproducten. Het in 1919 opgerichte bedrijf is een begrip in Italië en bedient vele klanten met een zeer breed assortiment. Naast marktleiderschap in Italië exporteert Irca naar meer dan 90 landen. Aan dat rijtje wordt nu de Nederlands ambachtsmarkt toegevoegd.

Door de jaren heen heeft IRCA zich voortdurend gericht op verbetering en uitbreiding van haar productieproces. Hierdoor biedt IRCA unieke oplossingen, vooral op het gebied van chocolade en hazelnotencrèmes. Daarom kiezen vele klanten voor de producten van IRCA. In 2018 werd Dobla – dé producent en leverancier van innovatieve chocoladedecoraties – overgenomen door IRCA om zo het totale productaanbod uit te breiden en completer te maken voor klanten.

All-Time-Favorites van IRCA en VIPAM

De jarenlange succesvolle relatie en samenwerking tussen Vipam en Dobla, heeft er met name toe geleid dat IRCA met Vipam deze samenwerking is aangegaan. “Voor Vipam is het assortiment met onderscheidende producten van IRCA, een geweldige aanvulling op haar merken en productportfolio”, aldus Arjan van de Rovaart. “Het geeft toegang tot de productkennis van een sterke en grote speler, die marketingondersteuning en toepassingen biedt met behulp van demo’s door zeer kundige patissiers.”

Het IRCA productportfolio is complementair aan het assortiment van Vipam, dat zich vooral richt op de artisanale verwerker van chocolade, patisserie, desserts en ijs. De samenwerking met IRCA zal ook tot uiting komen in het geven van demonstraties en workshops. Ook FoodService zal door Vipam in verkoop en distributie worden ondersteund. Het Nederlandse verkoopteam van IRCA zal daarom ook nauw gaan samenwerken met het verkoopteam van Vipam. Zo start de komende periode een gezamenlijke campagne om klanten kennis te laten maken met de mogelijkheden die IRCA te bieden heeft. Deze campagne, toepasselijk ‘Domino’ genoemd, waarbij Nederlands All-Time-Favorites centraal staan, dient als aftrap voor de introductie in Nederland. “We kijken er zeer naar uit om samen met IRCA Nederland te gaan veroveren met de unieke mogelijkheden die IRCA te bieden heeft, ook voor onze Nederlandse klassiekers”, besluit Arjan van de Rovaart.

Lees ook
Vipam partner van Dutch Pastry Team

Vipam partner van Dutch Pastry Team

Vipam International BV is vanaf 1 maart 2020 officieel partner van het Dutch Pastry Team. Deze samenwerking is voor minimaal drie jaar. Op Bakkersvak geven leden van het Dutch pastry Team verschillende demonstraties met verschillende producten van Vipam.

Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

  GELDERMALSEN - De hoofdreden van een decoratie is om een taart of gebakje te laten opvallen en het aantrekkelijk te maken voor de consument, vergelijk het met make-up. Dat is de visie van decoratiespecialist Vipam International uit Geldermalsen. Bakkers in bedrijf vroeg de firma naar aandachtspunten voor een decoratie op taart of banket. Niet...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...