Vipam exclusief distributeur van Lubeca in Nederland

Lubeca marsepein_beeld via Vipam gekregen

Foto: Lubeca

Producten van Lubeca zijn voortaan in Nederland verkrijgbaar via Vipam. De Duitse grondstoffenproducent kiest voor Vipam als exclusieve partner voor de Nederlandse markt.

Lubeca is gevestigd in Lübeck en is een producent van hoogwaardige grondstoffen voor de banketbakkerij en chocolaterie. In Nederland staat Lubeca vooral bekend vanwege de hoge kwaliteit marsepein. Veel topchefs in het banketbakkerskanaal gebruiken dit product. Daarnaast produceert Lubeca hoogwaardige chocolade en nootpreparaten als ook nootpralines en nootnougat.

Marsepein en chocolade

Met de toevoeging van het merk Lubeca breidt Vipam de marktpositie op gebied van marsepein en chocolade verder uit. “We positioneren Lubeca chocolade daarom ook tussen onze huidige merken chocolade die Vipam in haar portfolio heeft, schrijft Vipam in het persbericht. “Hetzelfde doet onze concurrent en de keuze moet liggen bij de eindgebruiker om zo onderscheidend te kunnen zijn.”

Samenwerking

De samenwerking start direct. Dit betekent dat de huidige distributeur van Lubeca, Hela vanaf 1 januari 2022 stopt met het Lubeca marsepein assortiment. Lubeca kiest voor Vipam omdat het bedrijf Lubeca merkbreed aan gaat bieden en een meer ge-eigende partner zal zijn voor de genoemde productgroepen en hier meer expertise en verkoopervaring in heeft. De marktbewerking krijgt begin 2022 meer gestalte, aldus Vipam.

Vipam gelooft dat de merkbekendheid van Lubeca en de hoog aangeschreven en constante kwaliteit van de marsepein- en nootproducten vertrouwen voor de chocoladeproducten en de verkoopmogelijkheden daarvan. Met de verkoop richt Vipam zich op hoogwaardige banketbakkerijen, chocolaterieën, ijssalons en food service.

Dossiers
Lees ook
Help je medewerkers door de hitte!

Help je medewerkers door de hitte!

Komende week lopen de temperaturen hoog op. Meteorologen verwachten een hittegolf. Ook in de bakkerij kan het erg warm worden. wanneer is het echt té warm in de bakkerij om te werken? En wat doet u ertegen?

Bakkers in de media - week 31

Bakkers in de media - week 31

Middeleeuwse traditie, de opmars van vegan chocolade en eerste schepen met graan verlaten de Oekraïne. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.