Vijf tips voor het openen van een pop-up store

peprnotenfabriek van delft_pop up store_foto Oscar

Pop-up store pepernotenfabrikant Van Delft (foto:Oscar van der Wijk)

Pop-up stores verschijnen regelmatig in het straatbeeld. Leegstaande ruimtes die (tijdelijk) gevuld worden om iets te verkopen. Dat iets kan van alles zijn. Van zonnepanelen tot asperges en van Fiat 500’s tot pepernoten.

Met pop-up stores wordt winkelleegstand teruggedrongen en het centrum weer aantrekkelijker gemaakt. Daarnaast zien veel ondernemers een pop-up store als een uitstekend marketingkanaal. Bram Loggers van de website Leegstandsbestrijding.nl heeft vijf tips voor ondernemers die de opening van een pop-up store overwegen.

1. Bepaal welk doel je met een pop-up winkel nastreeft.
Wil je reclame maken voor een product of webshop? Dan heb je behoefte aan veel voorbijgangers. Wil je een sample sale houden? Dan zijn bereikbaarheid en parkeerruimte belangrijker.

2. Maak een bedrijfsplan.
Werk je doelstelling en een inschatting van kosten en baten uit in een plan. Als je plan alleen maar uitkomt wanneer je geen huurlasten hebt, moet je je afvragen of je ermee door moet gaan. Een goed bedrijfsplan helpt ook om eigenaren van panden te verleiden met jou in zee te gaan. Vastgoedeigenaren gunnen hun pand eerder aan iemand die met een goed idee komt.

3. Zoek een beschikbare ruimte.

Op internet kun je diverse aanbieders van geschikte panden vinden. Toch werkt het vaak het beste om zelf een gebied of straat uit te kiezen. Wanneer je daar met wat aanwezige winkeliers gaat praten, merk je snel genoeg of er voor jouw product kans van slagen zou zijn. Bovendien hoor je dan regelmatig of en waar er een geschikt pand beschikbaar is.

4. Kijk goed naar de bestemming van een pand.
Je mag niet overal alles verkopen en moet voldoen aan wet- en regelgeving, zeker wanneer je bijvoorbeeld met horeca aan de slag gaat.

5. Verwacht niet dat je rijk wordt van een pop-up store.
Een pop-up winkel levert voornamelijk naamsbekendheid op en rechtstreeks contact met klanten. Om er veel geld aan te verdienen, zijn de kosten vaak te hoog. Denk aan inrichting en afbouw, vergunningen, personeel en automatisering.”

Meer weten over pop-up stores? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land in Bakkers in bedrijf 8-2017. Nog geen abonnee van Bakkers in bedrijf? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Lees ook
Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Sinds 2009 levert Lavans de bedrijfskleding voor HEMA Bakkerijen. Onlangs werd het contract voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven voor vijf jaar verlengd. “Lavans is voor ons een hele prettige partner”, zegt Tim Slats, QA medewerker bij HEMA Bakkerijen.

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...