Vijf tips voor het openen van een pop-up store

peprnotenfabriek van delft_pop up store_foto Oscar

Pop-up store pepernotenfabrikant Van Delft (foto:Oscar van der Wijk)

Pop-up stores verschijnen regelmatig in het straatbeeld. Leegstaande ruimtes die (tijdelijk) gevuld worden om iets te verkopen. Dat iets kan van alles zijn. Van zonnepanelen tot asperges en van Fiat 500’s tot pepernoten.

Met pop-up stores wordt winkelleegstand teruggedrongen en het centrum weer aantrekkelijker gemaakt. Daarnaast zien veel ondernemers een pop-up store als een uitstekend marketingkanaal. Bram Loggers van de website Leegstandsbestrijding.nl heeft vijf tips voor ondernemers die de opening van een pop-up store overwegen.

1. Bepaal welk doel je met een pop-up winkel nastreeft.
Wil je reclame maken voor een product of webshop? Dan heb je behoefte aan veel voorbijgangers. Wil je een sample sale houden? Dan zijn bereikbaarheid en parkeerruimte belangrijker.

2. Maak een bedrijfsplan.
Werk je doelstelling en een inschatting van kosten en baten uit in een plan. Als je plan alleen maar uitkomt wanneer je geen huurlasten hebt, moet je je afvragen of je ermee door moet gaan. Een goed bedrijfsplan helpt ook om eigenaren van panden te verleiden met jou in zee te gaan. Vastgoedeigenaren gunnen hun pand eerder aan iemand die met een goed idee komt.

3. Zoek een beschikbare ruimte.

Op internet kun je diverse aanbieders van geschikte panden vinden. Toch werkt het vaak het beste om zelf een gebied of straat uit te kiezen. Wanneer je daar met wat aanwezige winkeliers gaat praten, merk je snel genoeg of er voor jouw product kans van slagen zou zijn. Bovendien hoor je dan regelmatig of en waar er een geschikt pand beschikbaar is.

4. Kijk goed naar de bestemming van een pand.
Je mag niet overal alles verkopen en moet voldoen aan wet- en regelgeving, zeker wanneer je bijvoorbeeld met horeca aan de slag gaat.

5. Verwacht niet dat je rijk wordt van een pop-up store.
Een pop-up winkel levert voornamelijk naamsbekendheid op en rechtstreeks contact met klanten. Om er veel geld aan te verdienen, zijn de kosten vaak te hoog. Denk aan inrichting en afbouw, vergunningen, personeel en automatisering.”

Meer weten over pop-up stores? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land in Bakkers in bedrijf 8-2017. Nog geen abonnee van Bakkers in bedrijf? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Lees ook
Marketingrapport Bakkerijbranche 2019

Marketingrapport Bakkerijbranche 2019

Het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 biedt een actueel en compleet overzicht van het inkoopgedrag, de leveranciers en hun marktposities, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de bakkerijbranche in Nederland.

Nieuwe website Bakkerijkopen

Nieuwe website Bakkerijkopen

Bakkerijkopen heeft een nieuwe website. Alles zit in een nieuw jasje en toegankelijkheid is verbeterd volgens beheerder TenBa BV.    De website bakkerijkopen.nl is speciaal ontworpen om zoekers en aanbieders van bakkersbedrijven met elkaar in contact te brengen, op een, indien gewenst, anonieme manier. Bakkers die overwegen om hun...

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Het gebruik van social media is belangrijk. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Door middel van foto’s, berichten en filmpjes toon je op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram regelmatig wat je doet en waarom je dat doet. Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips.

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...