Vijf tips voor backlinks

Google linkbuilding_Pxhere

Hoe fijn zou het zijn als jouw website hoog scoort in Google. Om dat te bereiken kun je volgens de deskundigen anno 2019 niet om linkbuilding heen. Linkbuilding maakt je website beter vindbaar in de zoekmachine en zorgt ervoor dat Google je website als waardevol en relevant beschouwt. Met als gevolg meer bezoekers naar je website en meer conversie. Dat klinkt goed, maar hoe bereik je dat?

1. Goede content
Content is king, ook bij linkbuilding. Schrijf interessante blogs waarin je je expertstatus laat zien. Deel de blog op je social media-kanalen en voeg een link toe naar je website. Zodra lezers je blog delen, verspreiden de backlinks zich over internet.

2. Werk samen met andere sites
Ga een samenwerking aan met andere sites als gastblogger. Op de partnersite plaats je jouw blogs inclusief link. Met jouw blogs zorg je ervoor dat de partnersite goede content heeft, waardoor zowel hun site als jouw site meer bezoekers trekt. Denk hierbij wel aan unieke content; je kunt geen ‘oude’ blogs van je eigen site of social media hergebruiken.

3. Online reviews
Vraag je klanten online een review achter te laten en een link te plaatsen naar jouw bakkerij.

4. Google Mijn Bedrijf-melding
Maak een gratis Google Mijn Bedrijf-melding via google.nl/business om je bedrijfsinformatie toe te voegen aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services.

5. Startpagina's
Schrijf je onderneming in op startpagina’s in jouw vakgebied en regio, zoals bijvoorbeeld patisserie.startpagina.nl, bakkers.startpagina.nl, maar ook amstelveen. startpagina.nl en detelefoongids.nl.

Meer weten over online linkbuilding? Lees dan het complete artikel online op Vismagazine of Bakkers in bedrijf. Of lees het artikel in Bakkers in bedrijf 9-2019, Vismagazine 9-2019 of More than Drinks 5-2019.

Dossiers
Lees ook
Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Door alle coronamaatregelen neemt de populariteit van online winkelen toe. Dat geldt ook voor de klanten van de lokale bakker. Ook zij hebben in deze tijd een webshop nodig. Bakkersmaat helpt hierbij en biedt bakkers tijdens de coronacrisis een gratis webshop.

Digitaal platform Local Heroes beschermt lokale winkeliers en hun klanten in crisistijd

Digitaal platform Local Heroes beschermt lokale winkeliers en hun klanten in crisistijd

Via een app al je boodschappen afnemen bij lokale ondernemers? Vanaf vandaag kan het in Amsterdam West. Door het coronavirus is de lancering van de app met zes weken vervroegd, aldus Maarten Coumans, oprichter van het bedrijf Local Heroes.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...