Vijf jaar Mamabrood

23 februari 2017

APELDOORN - In mei van dit jaar is het precies 5 jaar geleden dat op initiatief van de Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist van Otten uit Enter een nieuw brood werd geïntroduceerd: Mamabrood. Vele warme bakkers verdeeld over heel Nederland volgden hun voorbeeld. 5 jaar later wordt het Mama Brood bij een aantal van deze bakkers nog steeds volop verkocht.

Oproep

Om dit eerste jubileum te vieren roepen de initiatiefnemers van weleer alle bakkers van Nederland op om het brood in de maand mei 2017 opnieuw op te nemen, of opnieuw onder de aandacht te brengen. In samenwerking met grondstoffenleverancier Bakels Senior uit Weesp werd een aantrekkelijke promotiekit ontwikkeld waarbij het Mama Brood als 'Brood van de maand' wordt gepromoot. De bedoeling is om deze promotie in de maand mei te voeren, het is dan immers precies 5 jaar geleden at het brood werd geïntroduceerd en de link met moederdag is natuurlijk ook aanwezig. Bakkers zijn echter vrij om de promotie op een ander tijdstip te doen.

Mamabrood

Mamabrood is een puur, ambachtelijk brood zonder kunstmatige toevoegingen. Mama brood ontleent zijn smaak aan o.a. getoaste tarwekiemen. Het is een brood zonder e-nummers, het is lactosevrij en bevat geen kleurmouten. Daarnaast is Mamabrood een bron van vezels, eiwitten en vitaminen en mineralen. Dit geldt voor: calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur.

20 cent voor Cordaid Memisa

Cordaid Memisa is een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan moeders heeft gericht. Immers, elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 20 cent naar de bestrijding van moedersterfte. Cordaid is sterk in gezondheidszorg in fragiele landen. Door de verkoop van Mamabrood hebben in de afgelopen jaren ruim 4000 vrouwen een ongecompliceerde bevalling gehad in een kliniek onder geschoolde medische begeleiding.

 

Altijd op de hoogte blijven?