Vijf jaar Mamabrood

mamabrood

APELDOORN - In mei van dit jaar is het precies 5 jaar geleden dat op initiatief van de Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist van Otten uit Enter een nieuw brood werd geïntroduceerd: Mamabrood. Vele warme bakkers verdeeld over heel Nederland volgden hun voorbeeld. 5 jaar later wordt het Mama Brood bij een aantal van deze bakkers nog steeds volop verkocht.

Oproep

Om dit eerste jubileum te vieren roepen de initiatiefnemers van weleer alle bakkers van Nederland op om het brood in de maand mei 2017 opnieuw op te nemen, of opnieuw onder de aandacht te brengen. In samenwerking met grondstoffenleverancier Bakels Senior uit Weesp werd een aantrekkelijke promotiekit ontwikkeld waarbij het Mama Brood als 'Brood van de maand' wordt gepromoot. De bedoeling is om deze promotie in de maand mei te voeren, het is dan immers precies 5 jaar geleden at het brood werd geïntroduceerd en de link met moederdag is natuurlijk ook aanwezig. Bakkers zijn echter vrij om de promotie op een ander tijdstip te doen.

Mamabrood

Mamabrood is een puur, ambachtelijk brood zonder kunstmatige toevoegingen. Mama brood ontleent zijn smaak aan o.a. getoaste tarwekiemen. Het is een brood zonder e-nummers, het is lactosevrij en bevat geen kleurmouten. Daarnaast is Mamabrood een bron van vezels, eiwitten en vitaminen en mineralen. Dit geldt voor: calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur.

20 cent voor Cordaid Memisa

Cordaid Memisa is een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan moeders heeft gericht. Immers, elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 20 cent naar de bestrijding van moedersterfte. Cordaid is sterk in gezondheidszorg in fragiele landen. Door de verkoop van Mamabrood hebben in de afgelopen jaren ruim 4000 vrouwen een ongecompliceerde bevalling gehad in een kliniek onder geschoolde medische begeleiding.

 
Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

8 jaar Bakery Institute

8 jaar Bakery Institute

860 raampjes, 250 carrièreswitchers die een negenweekse opleiding volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden. Acht keer over verleden, heden en toekomst.

Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

Bakkerij Van der Wal Jolink uit Apeldoorn maakt een doorstart. Curator Priscilla Trip bereikte hierover een akkoord met twee partijen. Vier winkels sluiten definitief de deuren.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...