Vijf generaties Joost Mekking en 115 jaar

22 september 2016

BENNEKOM - Banketbakker Joost Mekking bestaat maar liefst 115 jaar en vijf generaties en viert dat zaterdag met een 'lekker' evenement. Het komt niet veel voor dat een bedrijf 115 jaar bestaat en zeker niet dat die hele periode een ‘Joost Mekking’ aan het hoofd van de onderneming staat.“Behalve de naam hebben we ook steeds de liefde voor het banketbakkersvak doorgegeven. En vakmanschap! Want anders blijft je bedrijf niet 115 jaar bestaan en wordt het niet ‘koninklijk’ verklaard”, aldus Joost Mekking sr.

De vierde generatie Joost Mekking werkt al vele jaren in de bakkerij en de 5e generatie Joost Mekking komt regelmatig bij opa Joost in de bakkerij kijken.

Jubilieumviering

Het 115-jarig bestaan wordt gevierd op zaterdag 24 september in Bennekom Centrum. In het kader van dit jubilieum is er een taartenbakwedstrijd georganiseerd. De taarten van de ruim 30 deelnemers worden op deze jubilieumdag beoordeeld door onder meer Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt. De jurering vindt plaats van 10 - 12 uur, op het Oude Kerkplein tegenover de bakkerij. Van 10 – 15 is de bakkerij open voor bezoekers. In de Mekkingsteeg (naast de bakkerij) is er een prijsvraag over 115 jaar ‘Mekking’.

Altijd op de hoogte blijven?