Vijf generaties Joost Mekking en 115 jaar

BENNEKOM - Banketbakker Joost Mekking bestaat maar liefst 115 jaar en vijf generaties en viert dat zaterdag met een 'lekker' evenement. Het komt niet veel voor dat een bedrijf 115 jaar bestaat en zeker niet dat die hele periode een ‘Joost Mekking’ aan het hoofd van de onderneming staat.“Behalve de naam hebben we ook steeds de liefde voor het banketbakkersvak doorgegeven. En vakmanschap! Want anders blijft je bedrijf niet 115 jaar bestaan en wordt het niet ‘koninklijk’ verklaard”, aldus Joost Mekking sr.

De vierde generatie Joost Mekking werkt al vele jaren in de bakkerij en de 5e generatie Joost Mekking komt regelmatig bij opa Joost in de bakkerij kijken.

Jubilieumviering

Het 115-jarig bestaan wordt gevierd op zaterdag 24 september in Bennekom Centrum. In het kader van dit jubilieum is er een taartenbakwedstrijd georganiseerd. De taarten van de ruim 30 deelnemers worden op deze jubilieumdag beoordeeld door onder meer Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt. De jurering vindt plaats van 10 - 12 uur, op het Oude Kerkplein tegenover de bakkerij. Van 10 – 15 is de bakkerij open voor bezoekers. In de Mekkingsteeg (naast de bakkerij) is er een prijsvraag over 115 jaar ‘Mekking’.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkerij Koelman viert 40-jarig jubileum met tijdschrift

Bakkerij Koelman viert 40-jarig jubileum met tijdschrift

Op 1 april bestaat Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in het Noord-Hollandse Heemskerk 40 jaar. Het familiebedrijf viert dit met een bijzonder cadeau voor klanten en relaties: een tijdschrift. En uiteraard met taart.

Bakkers in de media | week 9-2023

Bakkers in de media | week 9-2023

Een compensatie voor de hoge energieprijzen, ‘heethoofdbrood’ is nu verkrijgbaar, een petitie tegen de openingstijden van Broodje van Eigen Deeg en blauwe tompoucen voor de overwinning van de KNVB-kwartfinale. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Patisserie de Rouw Vught viert 60-jarig jubileum met eetbare kerstkunstwerken

Patisserie de Rouw Vught viert 60-jarig jubileum met eetbare kerstkunstwerken

Patisserie de Rouw in Vught bestaat 60 jaar. Dit jubileum vieren ze met spectaculaire taarten en gebakjes voorzien van kerstornamenten. Ze staan symbool voor de creativiteit, innovatie en kwaliteit waar Patisserie de Rouw al 60 jaar voor staat. Ook gaven eigenaars Doris en Arthur de Rouw dit jaar een donatie van 4000 euro aan KiKa.