Vijf generaties Joost Mekking en 115 jaar

BENNEKOM - Banketbakker Joost Mekking bestaat maar liefst 115 jaar en vijf generaties en viert dat zaterdag met een 'lekker' evenement. Het komt niet veel voor dat een bedrijf 115 jaar bestaat en zeker niet dat die hele periode een ‘Joost Mekking’ aan het hoofd van de onderneming staat.“Behalve de naam hebben we ook steeds de liefde voor het banketbakkersvak doorgegeven. En vakmanschap! Want anders blijft je bedrijf niet 115 jaar bestaan en wordt het niet ‘koninklijk’ verklaard”, aldus Joost Mekking sr.

De vierde generatie Joost Mekking werkt al vele jaren in de bakkerij en de 5e generatie Joost Mekking komt regelmatig bij opa Joost in de bakkerij kijken.

Jubilieumviering

Het 115-jarig bestaan wordt gevierd op zaterdag 24 september in Bennekom Centrum. In het kader van dit jubilieum is er een taartenbakwedstrijd georganiseerd. De taarten van de ruim 30 deelnemers worden op deze jubilieumdag beoordeeld door onder meer Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt. De jurering vindt plaats van 10 - 12 uur, op het Oude Kerkplein tegenover de bakkerij. Van 10 – 15 is de bakkerij open voor bezoekers. In de Mekkingsteeg (naast de bakkerij) is er een prijsvraag over 115 jaar ‘Mekking’.

Lees ook
Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en Talent van het jaar bekend.

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Een bakkerij overnemen van een bakker met een bekende naam. Dat was de uitdaging waar Bram Kraaijvanger (51) van bakker Bram in Wehl een kwart eeuw geleden voor stond. Dat was best lastig, maar het lukte. “Je basiskwaliteit moet goed zijn.”

Vijf generaties Out in bakkerij aan het water

Vijf generaties Out in bakkerij aan het water

Bakker Out viert dit jaar het 125-jarig jubileum. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: Jacqueline Out. Hans en Willy, de ouders van Jacqueline, helpen nog steeds mee op de achtergrond. “Maar op mijn 71ste is het tijd om het wat rustiger aan te doen”, aldus Hans.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief