Videoportret Bakker Frank van Eerd van de Bisschopsmolen

Europastry zet de beste bakkers van de wereld in de spotlights met een serie videoportretten met de naam We are bakers. Een van hen is de Nederlandse bakker Frank van Eerd van De Bisschopsmolen in Maastricht. 

"Een eerbetoon aan alle professionals die het bakkersvak hoog in het vaandel hebben staan en die zich elke dag inzetten om deze passie met de wereld te delen. Zelfs gewoon om de wereld beter te maken door brood”, aldus Jordi Galles, Executive President bij Europastry. 

In het drie minuten durende filmpje vertelt Frank van Eerd van De Bisschopsmolen ondermeer over zijn familie, zijn producten en filosofie. Frank wil de wereld veranderen met voeding. Hij wil terug naar een meer ontspannen en natuurlijke manier van doen, waar tijd de beste bondgenoot is om beter brood te krijgen en, belangrijker nog, een betere kwaliteit van leven voor iedereen. 

Frank is de vijfde bakker waar Europastry een portret van maakt in de serie We are bakers. Andere bakkers zijn de Amerikaan Jonathan Bethony, Irene Gómez uit Spanje, Jean-Maurice uit Frankrijk en Agustí Costa uit Spanje (Catalonië). 

Dossiers
Lees ook
Bisschopsmolen start campagne voor slow food

Bisschopsmolen start campagne voor slow food

Kies voor slow food. Dat is de oproep van Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht. Mensen moeten kiezen voor voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én het tempo van de natuur. Daarom loopt de komende weken een campagne over de meerwaarde van Slow Food.

Veel vraag naar Limburgse vlaai bij webshop Bakkerij de Bisschopsmolen

Veel vraag naar Limburgse vlaai bij webshop Bakkerij de Bisschopsmolen

Bakkerij de Bisschopsmolen ziet een grote toename in het aantal webshopbestellingen. De Maastrichtse bakker ziet vanuit het hele land veel vraag naar Limburgse kersenvlaai. Andere populaire producten zijn rijstevlaai en Brabantse worstenbroodjes (met Limburgse ingrediënten).

De Bisschopsmolen bestaat 15 jaar

De Bisschopsmolen bestaat 15 jaar

Bakkerij en smaaklokaal de Bisschopsmolen, in het hart van Maastricht, bestaat 15 jaar. Initiatiefnemer Frank van Eerd bakt met zijn team al anderhalf decennium ‘het beste brood voor Limburg’. Brood dat de tijd krijgt, waar mogelijk gemaakt met lokale grondstoffen die zijn geteeld met respect voor natuur en milieu. Zo bakt de Bisschopsmolen producten...